https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков убеден, че е на прав път и с 20-те млн.лв. взети от прокуратурата и дадени на БАН

Снимка: архив БГНЕС

Правителството работи целенасочено и с новото ръководство на КЕВР ще бъдат постигнати много добри резултати. „За мен нещата се движат в правилната посока„, така премиерът Кирил Петков отговори задочно от Брюксел на критиките на президента от сутринта, че са нужни вече резултати, а не само да се правят анализи. Кирил Петков и даде пример – с февруарските фактури бизнесът вече усеща допълнителната помощ от държавата, като подкрепа ще има и през март.

По отношение на коментарите от страна на прокуратурата и на думите на Иван Гешев, който разкритикува и тази сутрин намаляването на бюджета на прокуратурата, министър-председателят беше лаконичен: „20 млн. лв. от прокуратурата се прехвърлят към БАН, това е инвестиция в иновациите и науката. С тях ще бъде подпомогната работата на млади учени„. Петков коментира и че бюджетът на прокуратурата е доста голям, а всички българи плащат прекалено голяма цена, особено за нивото на правосъдие, което имаме.

Министър-председателят Петков коментира и вчерашното изявление от страна на властите, че се наблюдава активиране на криминален контингент за протеста на „Възраждане“ следващата седмица.

Сведенията, с които той разполага, че действително една група хора настояват и са нетърпеливи зеленият сертификат да отпадне, но и правителството иска това, чака обаче статистиката да покаже, че това може да стане, без да има риск за здравната система.

Петков беше категоричен, че протестът е част от демокрацията и важна форма на комуникация на обществото, но не трябва да се използва от подмолни движения на хора, свързани с криминалния свят.

Той призова хората, които протестират пред Министерски съвет другата сряда да внимават, за да не бъдат подведени от тези вклини се в протеста хора. А МВР е поело ангажимента да ги предупреди, че те са наблюдавани, обясни Кирил Петков.

С председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен Кирил Петков е разговарял за Националният план за възстановяване и развитие и е настоял, че въпросът за сектор Енергетика за България е стратегически. Припомняме, че в началото на седмицата стана ясно, че правителството е поискало още един месец отсрочка от ЕК за разглеждане на плана ни и предложенията ни за промени, като вече и получихме разрешение

По думите си Петков е срещнал пълно разбиране, че в момента енергийната ни система не може да се увеличава допълнително зависимостта от природен газ и в този смисъл отпадането на парогазовата централа е абсолютно ясно като позиция.

Сега трябва да видим какъв е алтернативният вариант и дали този алтернативен вариант, който сме предложили е най-добрият. Но аз вярвам, че е наистина много смислен като стратегия„, добави министър-председателят.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Апелативен прокурор оттегли протеста на Димитър Франтишек Нико Тупарев да е на свобода (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=TTKP5pHXGc0&t=53s Прокурор от Софийска апелативна прокуратура оттегли протеста на Софийска...

Теч на отровен газ на летището в Куала Лумпур изпрати 20 души в болница

Около 20 души на международното летище в Куала Лумпур,...

Турция затвори границата със Сирия след избухване на насилие и в двете страни

Турция затвори основните си гранични пунктове към Северозападна Сирия...

Депутати от ДПС с настояване за един лидер – Ахмед Доган

Депутатите от ДПС, които се обявиха против кабинета Желязков...

Летни бури засегнаха Западните Балкани

Фронтът се насочва към България

Осъдиха на 6 г. затвор шофьора, прегазил двама младежи на столичния бул. „Сливница“

Осъдиха на шест години затвор шофьора, прегазил двама младежи...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg