https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков посочи „Турски поток“ като пример за корупция (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=aXllnVHwMdw

Българският премиер Кирил Петков се срещна с президента на САЩ Джо Байдън, с когото са обсъдили корупцията: „Корупцията може да бъде инструмент за влияние на Путин в страните на Балканите.“ „Като пример посочих „Турски поток“, който струваше милиарди на всички нас. Затова е важно сега Балканите да останат стабилни“, посочи премиерът, цитиран от Правителствената информационна служба.

Преди началото на втория ден на заседанието на Европейския съвет министър-председателят подчерта България е сред страните, които твърдо подкрепят Украйна и това беше ясно казано снощи от президента Зеленски, който ни благодари.“ Той разказа, че украинският президент Володимир Зеленски се е включил във вчерашното заседание на европейските лидери чрез видеоконферентна връзка и е благодарил на България за оказаната помощ. „Ние сме от групата на най-приятелските, най-подкрепящите Украйна държави„, допълни премиера Петков.

Сред обсъдените теми през първия ден на срещата на евролидерите е било и запазването на сигурността и стабилността на Западните Балкани. Петков подчерта, че българското правителство работи активно по тази тема. „България има своята роля, защото европейският път на Република Северна Македония и на Албания са част от тази стабилност„, заяви премиерът Кирил Петков.

През втория ден европейските лидери ще обсъдят цените на газа и петрола.

Тези цени влияят директно върху цените на тока и цената на хляба и олиото. Затова е важно да успеем да намалим цените от трети доставчици, така че българските потребители да не са обект на галопиращата инфлация„, подчерта премиерът Петков.

Министър-председателят изтъкна като приоритет в работата на правителството изграждането на газовата връзка Гърция-България за диверсификация на източниците на газ.

Чрез този проект ще можем да получаваме и втечнен газ. Това е приоритет на цяла Европа„, посочи Кирил Петков.

Лидерите на Европейския съюз изложиха на показ различията си по въпроса дали да спрат да купуват нефт и газ от Русия, след като демонстрираха трансатлантическо единство в поредица от срещи на върха с Джо Байдън и след пламенния призив на украинския президент Володимир Зеленски за повече военна помощ за защита на страната му, обобщава в. „Гардиън“.

На третата среща на върха в един забързан дипломатически ден, който започна с извънредна среща на лидерите на НАТО, последвана от срещата на Г-7, лидерите на ЕС се срещнаха с президента на САЩ, за да обсъдят войната на Русия срещу Украйна.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Виктор Орбан пристигна в Киев

Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна в Киев във вторник...

Служебният кабинет с равносметка за свършената работа

Служебното правителство с министър-председател Димитър Главчев представи отчет за...

НАТО не може да измисли име за новата си роля в Украйна

Очаква се лидерите на Северноатлантическия алианс да одобрят инициативата координиране...

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно събиране в Индия

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно...

12 села в област Шумен преминаха на воден режим

Въведоха воден режим в 12 села в област Шумен....

Пожар обхвана района на Мъглиж

Голям пожар е избухнал в района на с. Ветрен,...

10% положителни за лаймска болест – но от изследвалите се

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg