https://www.gerb.bg/bg

Иззеха над 420 000 незаконни цигари на ТД „Дунавска“

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Митническите служители задържаха над 420 000 къса цигари на територията на ТД „Дунавска“, съобщават от Агенция „Митници“.

Иззетите общо 21 100 кутии са били укрити в превозни средства, излизащи от страната през граничните пунктове с Румъния при Русе и Видин, в период от двадесетина дни – от 13 май до началото на юни.

На 3 юни два леки автомобила с българска регистрация пристигат около 21.00 часа в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе, на път за Германия. По метода „анализ на риска“ са селектирани за проверка с мобилна рентгенова апаратура, при която са обозначени необичайни конструктивни плътности. Последвалият физически контрол установява, че в специално изградени тайници са укрити общо 2320 кутии цигари от различни марки, облепени с валиден български бандерол. При друг случай, на 28 май, около 12.30 часа, в излизащ от страната товарен микробус с българска регистрация зад палети с хранителни стоки са открити 1200 кутии цигари с български бандерол.

На 15 май в района на ГКПП „Дунав мост“ при Видин митническите служители спират за проверка товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ за Западна Европа. В кухина между последните два реда палети със стока са открити пет кашона с 30 000 къса цигари от две марки, облепени с български бандерол и във фабричен кашон, но без придружителни документи. Българският шофьор обяснил, че цигарите са негова собственост.

Цигари без бандерол са задържани и на 13 май в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе в румънски камион, пътуващ от Турция през България за Румъния. В десните долапи и върху леглото в шофьорската кабина е установено, че водачът – румънски граждани, е укрил 130 кутии цигари без бандерол от две марки с надпис върху търговската опаковка „For duty free sale only“. 940 къса цигари, отново закупени от безмитен магазин, са открити в шофьорската кабина на румънски товарен автомобил, управляван от турски гражданин, излизащ от страната през ГКПП „Силистра“ на 18 май.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Четирима са пострадали при катастрофа край Разград

Четирима душа са се озовали в болница след катастрофа...

Автошколите насрочиха среща на Гвоздейков на жълтите павета

Браншовите организации в областта на авто-мото подготовката са готови...

Хиляди палестинци бягат от домовете си, докато Израел бомбардира Южна Газа

Осем палестинци бяха убити и десетки ранени, след като...

Оставиха в ареста рецидивиста, убил украинка в София

Съдът остави в ареста Орлин Гигов, обвиняем за убийството...

Арестуваха двама, крали от локомотивно депо в Димитровград

За месец те задигнали над 1 тон чугунени накладки

МОСВ: Притеснително ниски са нива на водата в някои язовири

В интерес на обществото и за опазване здравето на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Отбрана и конкурентоспособност – акценти в новия стратегически дневен ред на ЕС

Лидерите на страните от Европейския съюз трябва да постигнат...

Азербайджан предсрочно избира парламент на 1 септември

Азербайджан отива на предсрочни парламентарни избори на 1 септември,...

Моторист загина при челен сблъсък с автобус в Добрич

Шофьорът на автобуса отнел предимството му

Лицемерки! Галена честити 40-ия рожден ден на любимата си Преслава с общо парче (ВИДЕО)

Преслава чукна 40, видя Информационна агенция News24sofia.eu. Фалкаджийката се...

Откриха 250-килограмова бомба от ВСВ край Берлин

Откриха 250-килограмова бомба от Втората световна война близо до...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg