https://www.gerb.bg/bg

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване на заложници

Бенямин Нетаняху, снимка: EPA/Yonatan Sindel / POOL

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване на заложници. Това заяви правителствен служител, предаде „Ройтерс“.

Премиерът Бенямин Нетаняху се готви да свика своя кабинет по сигурността, за да обсъди новите позиции на Хамас по рамковото споразумение за прекратяване на огъня в Газа, уточни служителят и добави, че преди кабинетът да се събере днес вечерта, Нетаняху ще проведе консултации с екипа си за преговори за прекратяване на огъня. Президентът на САЩ Джо Байдън също днес ще разговаря с Нетаняху, според източникът на „Ройтерс“.

Премиерът Нетаняху повтори, че войната ще приключи, едва след като всички нейни цели бъдат постигнати и нито миг преди това„, каза служителят, като не е уточнил къде е изпратена делегацията.

Предишните преговори за прекратяване на конфликта, които се провалиха, бяха с посредничеството на Египет и Катар.

Припомняме, че Израел получи отговора на Хамас на предложение, предложен в края на май от Байдън, което включва освобождаването на около 120 заложници, задържани от Хамас, и прекратяване на огъня в палестинския анклав.

Планът е разделен на три фази, като първите две включват постепенно освобождаване на израелски заложници и изтегляне на израелските сили, а третата фаза включва възстановяване на разрушената от войната територия и връщане на останките на починали заложници.

Палестински служител е казал пред „Ройтерс“, че Хамас е показала гъвкавост по отношение на някои клаузи, които биха позволили постигането на рамково споразумение, ако Израел одобри.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Обединеното кралство търси балансирана позиция за Израел и Газа

Великобритания иска балансирана позиция относно войната в Близкия изток...

Асфалтираха 200-годишен чинар в Белащица

Асфалтираха 200-годишен чинар в пловдивското село Белащица, съобщава bTV. Тъй...

ГДБОП задържа интернет педофил в Пазарджик

Задържан е интернет педофил в Пазарджик, жертва на който...

Арестуваха двама, крали от локомотивно депо в Димитровград

За месец те задигнали над 1 тон чугунени накладки

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg