https://www.gerb.bg/bg

ИТН пуснаха Рая Назарян за шеф на Народното събрание (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Снимка: БГНЕС

131 гласа получи номинацията на Рая Назарян, ГЕРБ, за председател на 50-то Народно събрание. Точно 131 гласа събират парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“. Други депутати от други формации не гласуваха „за“ номинацията на ГЕРБ.

При повторното гласуване днес, втори ден от първото парламентарно заседание, и след две почивки от по 30 минути, депутатите събраха необходимите гласове, за да си изберат парламентарен шеф.

Изглеждаме като разпасана команда, която нищо не може да свърши, обяви Тошко Йорданов по време на дебатите. Отново той каза, както и вчера лидерът на партията Слави Трифонов посочи, че ИТН няма да подкрепи първи и втори мандат.

Снимка: БГНЕС

Искаме трети мандат, за да представим експертен кабинет, категоричен бе той.

Този кабинет ще реши проблемите с конкретни срокове. За да се случи кабинет, трябва да има избран председател на Народното събрание, затова и ИТН ще подкрепи всички номинации, обясни Тошко Йорданов.

Любен Дилов от ГЕРБ посочи, че казаното от Тошко Йорданов е логично, но явно трудно разбираемо. С това дебатите приключиха и се премина към гласуване, от което може да се види обаче, че „Има такъв народ“ не гласуваха така, както заяви Тошко Йорданов.

Снимка: БГНЕС

Виктория Василева получи 13 „за“, 105 „против“ и 105 „въздържал се“ и въпреки обещаното от Йорданов само един глас от ИТН я подкрепи.

Петър Петров спечели 54 „за“, 111 – „против“, 71 „въздържал се“.

Рая Назарян получи „за“ 131, 66 – „против“ и 39 – „въздържал се“. Така тя бе избрана за председател на 50-то Народно събрание.

Снимка: БГНЕС

По традиция бе гласувана и кандидатурата на ИТН. Силви Кирилов получи подкрепа от 17, 108 бяха против, 108 въздържал се.

Асен Василев излезе на трибуната и се обърна към ИТН: „Честито ви изчегъртване на ГЕРБ и ДПС. И този мандат ще изстреляте в космоса като първия.

Благодаря за оказаната висока чест, заяви Рая Назарян, заемайки мястото си на президиума. Според нея с днешното гласуване се дава възможност за нормалното функциониране на държавата. Тя е надява на нормализиране на политическите процеси. Всички ние носим отговорност, изтъкна председателят на парламента.

Снимка: БГНЕС

На мен може да разчитате на диалогичност, равнопоставеност, подчерта Рая Назарян и увери, че ще спазва Конституцията, законите и правилника за дейността на Народното събрание.

Заместник-председатели в 50-то Народно събрание бяха гласувани без дебати, анблок – със 233 гласа „за“, без против и трима души „въздържали се“.

Това са Росица Кирова от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС, Атанас Атанасов ПП-ДБ, Цончо Ганев от „Възраждане“, Драгомир Стойнев от БСП и Виктория Василева от „Величие“.

Коя е Рая Назарян?

Снимка: БГНЕС

Рая ще е трети мандат депутат, тя е неомъжена, с дете. Родена е на 16 септември 1985 г. в град Варна. Завършила е Юридическия факултет на УНСС, а от 2013 г. е член на Софийската адвокатска колегия. Като адвокат Назарян е водила делото на партия ГЕРБ срещу Бойко Рашков от ПП, разказаха запознати. Процесуален представител е на Делян Добрев по иска на Илиян Василев срещу Добрев от 27.01.2023 г., с който Василев претендира за компенсация за това, че над година и половина не е разполагал със средствата си заради наложения му запор. Тя водеше листата на ГЕРБ в 24-и МИР в София на последните избори. Влезе в политиката през 2022 г. и бе представена като ново лице на ГЕРБ лично от лидера Бойко Борисов. “Рая е част от екипа на ГЕРБ, изготвил съдебната реформа. Тя ще е форлойферът на партията в съдебната реформа заедно с Радо Чолаков и Деси Атанасова”, обяви тогава Борисов. А младата юристка обеща да се бори за бързо правосъдие, защото “бавното производство води до липса на такова”. Рая Назарян бе в преговорния екип за запазване на сглобката, а сега е една от трите преговарящи за ново правителство.

Видео: Novini.bg

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

ПРАВО НА ОТГОВОР! Д-р Гълъбица Спахиева: Нямам голи снимки!

След като по-рано днес Информационна агенция News24sofia.eu писа в...

Авиобомба от Втората световна война е открита близо до фабрика на Tesla в Германия

Германските власти планират да взривят авиационна бомба от времето...

Димитър Главчев не знае какво е уплашило НАТО-вския генерал Радев

Служебният премиер Димитър Главчев няма представа какво е смутило,...

Медведев: САЩ са на крачка да загубят Студената война

Съединените щати са "на една крачка" да загубят Студената...

МО поканило Радев като държавен глава, а отказът му е личен

Нормална практика е президентът Румен Радев или премиерът Димитър...

МВР не знае как Брендо е влязъл в страната

Последното регистрирано преминаване на границата от страна на Евелин...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Хаосът завладява Газа

Хаосът завладява Газа. Това заяви ръководителят на агенцията на...

10 000 дка в Сакар продължават да горят

10 000 декара горски и полски площи продължават да...

Медведев: САЩ са на крачка да загубят Студената война

Съединените щати са "на една крачка" да загубят Студената...

Община Варна конфискува над 100 тротинетки под наем

Община Варна конфискува над 100 електрически тротинетки, които се...

Финансовият ни министър призова ЕКОФИН да изясни предложението за заем към Украйна

Служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова взе участие...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg