https://www.gerb.bg/bg

ИТН иска правителство, но остава категорична опозиция на ГЕРБ и ПП

Изключително важно е България да има редовно правителство и стабилен и работещ парламент, но същевременно е изключено „Има такъв народ“ да подкрепи управленска формула между ГЕРБ и ПП/ДБ, независимо дали с първия или втория проучвателен мандат.

В това бе категоричен пред Националната телевизия депутатът от партията на Слави Трифонов и заместник-председател на парламента проф. Андрей Чорбанов. Преди дни това заяви и вторият човек в политическата сила Тошко Йорданов.

Математиката казва ясно, че А плюс Б е равно на Б плюс А., т.е. дали с първия или втория мандат, за нас и за гледащите отстрани е без значение. Ние твърдо смятаме, че стабилно правителство трябва да има, трябва да има и работещ парламент, защото страната е изправена пред много тежки предизвикателства, трябва да се приемат важни закони„, каза той.

ИТН остават категорични – ще бъдат градивни и ще подкрепят всички политики, независимо от кого са инициирани, които приемат за полезни, но все пак остават в ролята си на „отговорна опозиция“.

Цялото замеряне с имена на проектоминистри, което разбуни духовете и на двете първи партии, е „игра за зрителите“, смята Чорбанов.

Всичко това се прави заради избирателите на тези две политически формации, а не толкова с идеята да се разбере какъв точно ще бъде състава. Те водят преговори помежду си, в правото си е да изискват всичко един от друг, но друг е въпросът доколко една партия, спечелила изборите, може да изиска от втория да му представи списък.“

Народният представител изрази и очакване да има правителство, макар и подчертавайки, че това е лично негово усещане. „Не толкова заради безкрайното желание на формациите, които в момента се надлъгват, а най-вече заради външнополитическия натиск и от нашите европартньори, и от нашите партньори в НАТО, които искат да има стабилност в страната, да има фактор, който носи отговорност„, прогнозира той.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Явор Божанков: Борисов става и си ляга с нас

"Възраждане" разговарят с въображаеми фактори

„Възраждане“ не иска пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата

Възраждане" внесе предложение за изменение и допълнение на Закона...

Изграждат тренажорен комплекс за самолетите F-16 на летище Граф Игнатиево

Стартира изграждането на тренажорен комплекс за самолетите F-16 Block...

В Русия харесаха Даниил Видински за патриарх на България (СНИМКИ)

Изборът на нов патриарх на Българската православна църква (БПЦ)...

ИЗВЪНРЕДНО В News24sofia.eu! Убиха Паруш Парушев в София пред погледа на свидетели

Сигналът за престрелка в "Модерно предградие" пред заложна къща е получен в 14:59 часа

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg