https://www.gerb.bg/bg

Ирландската полиция извърши 34 ареста след безредиците в Дъблин (ВИДЕО)

Ирландската полиция съобщи в петък, че е извършила 34 ареста за безредиците в Дъблин през нощта и че могат да последват нови протести, след като петима души бяха намушкани, включително три малки деца и това предизвика рядко срещано насилие в столицата, предава „Ройтерс“.

Полицията охранява ограбените магазини, докато пожарникарите гасят превозни средства в самия център на Дъблин рано в петък след часове на безредици, които полицейският комисар Дрю Харис каза, че очаква да доведат до още много арести.

Полицията обвини крайнодесни агитатори за започване на насилието, след като малка група антиимигрантски протестиращи пристигнаха на мястото на нападението до главната улица на улица О’Конъл и се сблъскаха с полицията.

Полицията не коментира националността на мъжа, задържан във връзка с нападенията, но веднага се появиха спекулации онлайн, че той е чужденец.

Не сме виждали подобна ситуация с обществения ред досега„, каза Харис на пресконференция, добавяйки, че в петък в града ще има много засилено полицейско присъствие.

Мисля, че видяхме елемент на радикализация. Видяхме група хора, които буквално вземат напръстник, пълен с факти, правят вана от омразни предположения и след това се държат по начин, който е опасен и разрушителен за нашето общество.“

На полицаите бяха необходими няколко часа, за да си възвърнат контрола, след като група местни младежи се присъединиха към протестиращите, един от които издигана табела с надпис „Животът на ирландците има значение„, съпроводен от мнозина които крещяха „разкарайте ги, вън„. Тълпата нарасна до около 200-300 души.

Гражданите бяха призовани да стоят далеч от големи части на града по време на разгара на насилието. Харис каза, че 13 магазина са повредени или ограбени, 11 полицейски коли са повредени и унищожени заедно с три автобуса и един трамвай. Един полицай е тежко ранен.

Пожарната бригада в Дъблин съобщи, че пожарникарите са продължили да гасят запален трамвай на улица О’Конъл в петък сутринта и да обезопасяват мястото на инцидента. Градският транспорт е възстановен, но с ограничения в района.

Барикади бяха издигнати по някои търговски улици, където трябваше да се проведат разпродажбите за Черния петък. Полицията стоеше на стража пред магазин Foot Locker със счупени прозорци, който беше ограбен по време на безредиците. Предната част на хотел Holiday Inn беше закована с дъски.

Петгодишно дете е прието в спешно отделение, след като е получило сериозни наранявания при намушкване. Харис каза, че момичето остава в много тежко състояние.

Учителка на около 30 години също е в тежко състояние.

Другите две деца – петгодишно момче и шестгодишно момиче са с по-леки наранявания.

Задържаният от полицията е мъж в края на 40-те години, също лекуван за тежки наранявания и друг заподозрян не се издирва.

Харис каза, че полицията не е изключила нито един мотив, включително дали може да е свързан с тероризъм.

Няма крайнодесни партии или политици, избрани в парламента на Ирландия, но малките антиимигрантски протести нараснаха през последната година.

Правителството преразглежда мерките за сигурност около парламента, след като неотдавнашен протест блокира депутатите вътре.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел и „Хамас“ пред примирие, но с условия

Израел и "Хамас" изглежда са на ръба на рамково...

Три автомобила се сблъскаха край Шипка

Три автомобила се сблъскаха на пътя от Казанлък за...

Джевдет Чакъров: ДПС не може да се управлява еднолично (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=BzhnBMNcr7M ДПС не може да се управлява еднолично. Това заяви...

Шестима арестувани след религиозното събитие в Индия

Индийската полиция съобщи в четвъртък, че е арестувала шестима...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg