https://www.gerb.bg/bg

Хванаха пътни нарушители, незаконни дърва за огрев, пелети и тютюн при акция в Плевенско (ВИДЕО)

Мащабна полицейска операция е проведена на територията на област Плевен.

В акцията са участвали служители на Криминална, Икономическа, Охранителна и Пътна полиция, на жандармерията, на държавни горски стопанства, БАБХ, РИОСВ и НАП. Операцията е била осъществена с цел противодействие на престъпността, включително и на действия, нарушаващи изборните права на гражданите, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, участъци, махали и квартали на територията на областта, съобщиха от МВР.

В хода на операцията в землището на град Кнежа е проверен обект, стопанисван от 74-годишна жена. Оказало се, че тя не е имала необходими разрешения за производство и извършване на търговска дейност с пелети, независимо, че в обекта униформените установили 67 чувала с готова продукция, необозначена със стикер, складирани летви и дъски, купчини с дървена заготовка за производство на пелети, преса. Установено е, че 31-годишен мъж е работил без сключен трудов договор, липсвало и задължителното фискално устройство. За установените нарушения на управителката са съставени съответните констативни протоколи с цел по-нататъшни действия за налагане на принудителна административна мярка „запечатване на обекта“.

На територията на община Червен бряг служителите на реда са извършили проверки на търговски обекти и частни домове. От четири имота в селата Глава и Рупци са иззети общо 9.5 кубика дървен материал – бряст и дъб, без съответното обозначение. Незаконно съхраняван дървен материал е установен и при инспекциите, извършени в частни имоти в гр. Искър и селата Горни Дъбник и Дисевица, иззети са общо 23.5 кубика немаркиран дървен материал за огрев. По случаите са образувани бързи производства за престъпление по чл.235, ал.2 от НК.

На паркинг в областния град полицаите открили плик с 6 килограма тютюн без акцизен бандерол. Двама водачи – на 19 и 28 г., са задържани в полицейски арест за шофиране под въздействието на канабис. Те били засечени в Плевен и срещу тях са образувани бързи производства за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. При вида на униформените техен „колега“ – 30-годишен, предал свитък със суха зелена тревиста маса, по думите му – за лична употреба. Той бил установен в района на гр. Тръстеник, задържан е и срещу него се води бързо производство. 40-годишен негов съгражданин шофирал без да притежава документ за управление на МПС, за което е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.1, от НК. Трактор без регистрационни табели е бил управляван от 39-годишен мъж, като случаят е установен на общински път към село Горна Митрополия. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, от НК.

Материалите са предадени в Районна прокуратура – Плевен по компетентност.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Шест общински дружества си търсят опитни управленци

Общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев, Бойко Димитров...

Арестант почина в РПУ – Ямбол

Прокуратурата започна разследване по случая

Катастрофа на пътя Русе-Бяла прати четирима в болница

Движението в участъка се регулира от полицейски екипи

Столична община купува 18 нови трамвая

Те ще возят пътниците по линии №20 и №22

Съдът в Страсбург отмени присъда срещу България по дело за промяна на пола

За първи път по дело срещу България Европейският съв...

Заети адвокати отложиха делото „Дебора“

Заседанието е пренасочено за 30 юли

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Делян Пеевски обеща лоялност към Доган и ново начало за ДПС

Лидерът на ДПС Делян Пеевски направи емоционално изявление, в...

Преброяване в ДПС

Депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов, когото системата отчете като...

Ердоган настоява Израел да спре кланетата в Газа

Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път критикува в...

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

БСП в драматична ситуация очакват третия мандат

В БСП са убедени, че Румен Радев ще им...

Прокуратурата поиска 10 г. затвор за шофьора, прегазил младеж и девойка в София

Прокуратурата поиска 10 години затвор за шофьора, причинил смъртта...

Рецидивист задигна диамантен пръстен от магазин в столичен мол

Рецидивист задигна на пръстен с диамант на стойност над...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg