https://www.gerb.bg/bg

Готвачът на Путин: Или наемници и затворници, или децата ви

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

От кетъринг компанията на Евгений Пригожин коментираха видеоклипа, в който той агитира осъдени да отидат на война – „Или Частни военни компании* и затворници, или децата ви.“

Това са думи на близкия приятел на Путин Пригожин, а част от изявлението публикувано от пресслужбата на „Конкорд“ в руската социална мрежа VK.

Изявлението се приписва на самия Пригожин, наречен Готвачът на Путин. Руската редакция на BBC дава цялото изявление като цитат:

Без съмнение, ако бях затворник, щях да мечтая да се присъединя към този приятелски колектив, за да мога не само да изкупя дълга си към родината, но и да й го върна в излишък.“

А към критиките, че Кремъл изпраща като войници осъдени с опрощаване на присъдите Пригожин заявява: „И една последна забележка: тези, които не искат Частни армии и затворници да се бият, които спорят по тази тема, които не искат да правят нищо и по принцип не харесват тази тема, както и да изпратят децата си на фронта – или частни армии и осъдени, или децата ви – решете сами.“

Вчера във видеоклип, който се разпространява в социалните мрежи, мъж, който много прилича на бизнесмена Евгений Пригожин, агитира осъдените да отидат на война. Не става ясно в коя колония (затвор) се е случило това.

Мъжът от видеото обещава, че ако осъдените издържат шест месеца на фронта, ще бъдат освободени. А ако бъдат убити, ще бъдат погребани там, където са пожелали.

Преди това, сутринта в четвъртък, пресслужбата на „Конкорд“ първо коментира видеото с не толкова директно признание, че в него действително е Пригожин. „Наистина можем да потвърдим, че мъжът от видеото има чудовищна прилика с Евгений Викторович. Съдейки по реториката му, той по някакъв начин участва в изпълнението на целите на специалната операция и изглежда, че успява да го направи.“

От дълго време от Русия идва информация за мобилизация на осъдени във войната, която Кремъл води в Украйна, срещу обещания за свобода. Основателят на портала Gulagu.net Владимир Осечкин я описва подробно.

В сряда поддръжниците на Алексей Навални разпространиха материал, в който твърдят, че от колонията, в която е затворен опозиционният политик, са били изведени и осъдени. Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна също потвърди тази информация в свой доклад.

*Рускоезичните медии използват съкращението ЧВК – частни военни компании, за армията „Вагнер“, формирана от наемници.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Местни структури на ДПС поискаха обяснение от Доган за „чистките“ в партията

Ахмед Доган след като гласува на президентски и парламентарни...

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване на заложници

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване...

Путин: Прекратяване на огъня в Украйна е невъзможно без ясни и необратими договорености

Руският президент Владимир Путин заяви, че всяко прекратяване на...

Даниел Митов зове „колегите“ за подкрепа за кабинет

Санкциите по Магнитски не са държавен въпрос

ДАЗД се самосезира заради родители, дишали райски газ пред бебето си

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира...

Съпругата на испанския премиер се яви пред съда по обвинения в корупция

Бегона Гомес, съпругата на испанския премиер Педро Санчес, се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg