https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ и ПП/ДБ се разбраха за бюджета (ВИДЕО)

Най-важната точка, по която имаме разбирателство днес, е бюджетът. Това, което снощи се случи на комисия в късните часове, днес на лидерска среща се разбрахме, че всички казуси по бюджета ще бъдат решени. България ще има бюджет, който наистина да реши проблемите на българските граждани.

Това съобщи съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков след около половинчасова лидерска среща в стаята на ГЕРБ, на която освен Бойко Борисов присъстваха Христо Иванов, както и Асен Василев, но онлайн.

Понеже питате за некоалицията. Нищо не е станало. Йордан Цонев от ДПС е председател на Бюджетна комисия, работи заедно с Асен Василев. Христо Иванов работи по конституционните въпроси. И във всички тези различни теми събираме мнозинствата, дето се вика…“, отговори на въпрос Борисов дали „некоалицията“ се е превърнала в коалиция.

Лидерът на ГЕРБ прекъсна монолога си, обръщайки се към Христо Иванов в търсене потвърждение на думите си. „Да„, кимна Иванов.

И Борисов продължи с изказването си: „Мечтата му не се сбъдна преди 10 години, сега се сбъдна. Тежък ни е въпросът за некоалицията, но нашият писмовен човек Христо Иванов пише механизма, като в такива кризисни моменти да заставаме и некоалиционно и да обясним нашите решения.“

Припомняме, че вчера самият финансов министър Асен Василев, след прекрояването в комисията, се „отказа“ от бюджета си.

През конкуренцията и сблъсъците, които се случват, ако все пак крайният резултат е добър, то това е положително за българския народ“, допълни на свой ред Кирил Петков.

Относно бюджета – има разбирателство около приходните мерки, като промяната ще бъде свързана с размера на фирмите, по които се прилага механизма за електронно плащане, посочи Христо Иванов. „Досега идеята беше това да са фирми с над 50 човека персонал, а сега се постигна съгласие да е за тези с над 100 души. Останалите мерки ще бъдат приети, ще бъдат подкрепени, но най-важното е, че ще има бюджет.

Така или иначе, ние сме различни партии, диаметрално противоположни, по някои теми изключително близки. Компромисът, който направихме – хда направим правителство, мисля, че успокоява обществото и се случват по-добри неща за хората. Бюджетът е политическият закон за едно подобно управление. (…) Ако не се приеме бюджета, предложен от министър Василев, то просто правителството пада„, допълни на свой ред Бойко Борисов.

Назначенията в БНБ, в НЗОК и Сметната палата да вървят заедно, разбрали са се още ГЕРБ и ПП/ДБ. „Нашата обща цел е Шенген и еврозоната. Съгласихме се и че таванът на цените на тока за бизнеса ще остане 200 лева„, уточни още Кирил Петков.

По предложенията на ПП/ДБ за промени в Конституцията – ГЕРБ подкрепят, но частично. „Това, което съм заявил на колегите и е ясно, че няма как да подкрепим, е мандатността на кметовете. Защото те се избират от народа. Но дотогава има още време, казали сме си ги нещата„, отсече Бойко Борисов.

По темата да стане 24 май национален празник – и двете дати 3 март и 24 май са велики празници, смята председателят на ГЕРБ. „Това е тема, която може по-детайлно да се обсъжда. 24 май е изключителен празник, няма спор по това. Истинската за мен цел да търсим конституционно мнозинство беше заради съдебната реформа„, уклончив бе Борисов по темата.

Искам да благодаря на колегите от ГЕРБ и ДПС, защото успяхме, въпреки различията, които имаме, да намерим национални приоритети, около които да се обединим. И това дава резултати„, заяви и Христо Иванов.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Силни бури и наводнения взеха 7 жертви в Швейцария и Франция (СНИМКИ)

Четирима души загинаха, а други двама са в неизвестност...

FT: Иран ще подкрепи Хизбула с всички сили, ако Израел нападне Ливан

Съветник на върховния лидер на Иран предупреди, че ако...

Костадинов с оферта за управление с ПП-ДБ (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=YGX-K2zoEkE Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е готов на съвместно...

УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив подкрепя изграждането на обществен паркинг

Частната УМБАЛ "Пълмед" внесе в Общинския съвет в Пловдив...

Путин: Многополюсният свят вече е реалност

Промените в световния ред се случват бързо и необратимо,...

Червено ниво за тероризъм до вторник в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич заяви в неделя, че червеното...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg