https://www.gerb.bg/bg

Франция разполага повече полиция, за да предотврати проблеми след изборите в неделя

Снимка: EPA/TERESA SUAREZ

Около 30 000 полицаи ще бъдат разположени във Франция късно в неделя след балотажа на парламентарните избори, за да се гарантира, че няма да има проблеми със сигурността, предава „Ройтерс“., предава „Ройтерс“.

Вторият тур в неделя ще определи дали крайнодясният „Национален сбор“ (НС) на Марин льо Пен ще осигури парламентарно мнозинство за първи път и ще формира следващото правителство във Франция, втората по големина икономика в еврозоната .

Кампанията беше помрачена от политическо напрежение, но също и от известно насилие, като говорителката на правителството Приска Тевено, каза, че тя и нейният екип са били нападнати от малка група младежи в сряда вечерта, докато са разлепвали плакати за кампанията.

Въпреки че самата Тевено не е пострадала, нейният заместник и партиен активист са били ранени от неидентифицирана група от около 10 младежи, които са обезобразявали предизборни плакати, каза Тевено пред вестник Le Parisien.

Кандидатът от НС в Савоя, Мари Доши, също каза, че е била нападната от продавач на пазар в сряда.

Вътрешният министър Жералд Дарманен каза, че четирима души са били арестувани във връзка с нападението срещу екипа на Тивено.

Дарманен каза, че ще бъде „много внимателен“ по отношение на сигурността в неделя вечерта, когато ще бъдат обявени резултатите от изборите.

Около 5 000 от 30 000 полицаи, разположени тази вечер, ще бъдат разположени в Париж и околностите му за да „гарантират, че радикалната десница и радикалната левица няма да се възползват от ситуацията, за да предизвикат хаос“, каза той пред телевизия France 2.

Анкета в сряда показа, че усилията на основните партии да блокират крайната десница от достигането на абсолютно мнозинство може да проработят.

Анкетата на Harris Interactive за списание Challenges показа, че антиимиграционната, евроскептична НС и нейните съюзници ще получат само 190 до 220 места в събранието от 577 души, докато дясноцентристките Републиканци (LR) ще спечелят 30 до 50 места. Това може да изключи възможността за крайнодясно правителство на малцинството, подкрепено от част от парламентарната група на LR.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Автошколите насрочиха среща на Гвоздейков на жълтите павета

Браншовите организации в областта на авто-мото подготовката са готови...

Тръмп води пред Байдън с 49% на 43% (ОБНОВЕНА)

Преднината на Доналд Тръмп в президентската надпревара през 2024...

Втори ден продължава протестът на аптеките

Втори ден продължава протестът на фармацевтите, съобщава "Нова телевизия". Те...

Алена Соколчева показа корема си в деветия месец (СНИМКИ)

Известната журналистка от радио „Фокус“ Алена Соколчева се бе...

Окончателно: С 1,77% поскъпва средно токът в страната от 1 юли

Комисията за енергийно и водно регулиране () утвърди със...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg