https://www.gerb.bg/bg

Ердоган: Турция ще продължи да укрепва своя военноморски флот

Реджеп Тайип Ердоган

Турските въоръжени сили са основният гарант за стабилност и сигурно бъдеще на страната. Това заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, обръщайки се към участниците във военното учение „Мави Ватан 2022“ („Синя родина 2022“), цитиран от Анадолската агенция.

Учението „Мави ватан 2022“ се провежда от 11 април 2022 г. във водите на Средиземно, Черно и Егейско море с участието на 45 кораба, самолета и хеликоптера от турските въоръжени сили.

Като част от учението за първи път бяха изстреляни управляеми боеприпаси турско производство Mam-L от турски дрон Aksungur.

Турският министър на националната отбрана Хулуси Акар, командирите на видовете войски, както и военни аташета от 15 държави, пристигнаха на фрегатата „Кемалрейс“ край бреговете на провинция Мармарис в четвъртък, за да наблюдават хода на ученията.

Във видеообръщението си президентът Ердоган подчерта, че турските власти придават особено значение на укрепването на отбранителната мощ на страната.

Според него за Турция, „чиито брегове се мият от много морета“, наличието на мощен флот не е въпрос на избор, а неотложно изискване за национална сигурност.

Ще продължим да превръщаме Турция в най-силната морска сила в региона и света като цяло. Турските военни са не само защитници на отечеството, но и важни участници в международни операции, водачи на хуманитарни мисии„, каза Ердоган.

Президентът отбеляза, че до момента турският флот и бреговата охрана са спасили стотици хиляди животи в морето.

Турция в последните години от крупен вносител на отбранителна продукция се превръща в износител. Особено търсени се оказаха бойните дронове „Байрактар“, които в момента се използват много активно от украинските въоръжени сили. Те се оказаха ключови за военния успех на Азербайджан във военните действия в Нагорни Карабах през есента на 2020 година.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Алена Соколчева показа корема си в деветия месец (СНИМКИ)

Известната журналистка от радио „Фокус“ Алена Соколчева се бе...

Проф. М. Бончева пред News24sofia.eu: Сърдечносъдовите заболявания са основна причина за смъртност в световен мащаб

Кръвните изследвания отчитат показатели, които подсказват какво е здравето...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Защо машини отпечатваха празни бюлетини, пита Общественият съвет към ЦИК?

Общественият съвет към ЦИК настоява да се изготви задълбочен технически анализ...

До 6 години затвор грозят хакера „Емил Кюлев“

В повечето случаи Кюлев е действал сам

Земетресение от 7 по Рихтер удари Перу

Издадено е предупреждение за цунами

МРРБ се хвали с ударно строителство и ремонт на пътища

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е стартирало...

Оранжев код за бури, градушки и мълнии в Северозападна България

За днес НИМХ издаде оранжев код за бури, градушки...

Три автомобила се сблъскаха край Шипка

Три автомобила се сблъскаха на пътя от Казанлък за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg