https://www.gerb.bg/bg

Ексклузивно в News24sofia.eu! Прикриват ли от МВР свирепа нарковойна в софийския квартал „Люлин“?

Снимка: архив Димитър Кьосемарлиев

Неотдавна бандити си устроиха брутална схватка и то пред очите на множество свидетели от техния квартал. Сблъсъкът бе между Любо Носа и братята с албански корени – Бериша.

Както вече Информационна агенция News24sofia.eu писа, че само преди дни бяха открити труповете на 2-ма мъже от близкия кръг на братята. Загиналите са на 19 и 25 години и бяха открити размазани на тротоара пред блок 320 в „Люлин“ 3. На страшната гледка е попаднал съсед в ранните часове, който подал сигнал на 112. Само след минути целият район почернял от полиция от 9-то районно и отдел „убийства“ към столичната дирекция, които блокирали района и започнали огледи.

От МВР дълго време запазиха пълно мълчание по случая с мистериозната смърт на 2-мата млади мъже. Едва след публикуването на инцидента в някои електронни издания, от СДВР коментираха случая лаконично, че става въпрос за ритуално самоубийство. От районното управление изцяло отказаха коментар с мотив, че е следствена тайна.

Според вътрешен източник от МВР, отгоре е спуснато указание за информационно затъмнение по случая, което е уж с мотив да не се пречи на следствието. Неофициално се знае, че от МВР и Държавното обвинение дори не са искали да се разчува случаят с цел осигуряване на комфорт на правителството. Мистериозната смърт на 2-мата мъже може допълнително да нагнети напрежение в обществото след скандала по случая с Дебора от Стара Загора.

През последните дни десетки хиляди българи протестират пред съдилища, прокуратури, областни дирекции на МВР в 40 градове, като все по-често се чуват призиви за въоръжена съпротива и раздаване на улично правосъдие при липсата на адекватно такова от правораздавателните органи и пълно дезертиралите от функцията си да защитят гражданите родна полиция, прокуратура и съд.

Братята с албанска жилка Михаил, Анджело и Александър Бериша

Източници от софийския ъндърграунд разкриват, че убитите двама младежи в „Люлин“ са наркодилъри с прякори Стимбата и Бозавия, които са родом от Русе, но от 2-3 години живеят в апартамент на осмия етаж на блок 320 в „Люлин“, който им е отдаден под наем от адвокатка, занимаваща се с наркодела. Твърди се, че Стимбата и Бозавия са пласирали кокаин, марихуана и екстази в 3-ти район и са част от кримиорганизацията на братята с албанска жилка Михаил, Анджело и Александър Бериша.

Братята Бериша придобиха криминална слава само преди месец, след като влязоха в кървава свада с 32-годишния люлински наркобандит Любомир Велков – Носа. Тогава видеокадри от уличното меле в „Люлин“ показаха как Любо Носа и средният от братята Бериша – Михаил, се сбиват на улицата пред блок 204 в софийското панелното гето, като Любо Носа е надвит от опонента си.

Докато Носа е на земята, притиснат от Михаил Бериша, в боя се включват и другите двама братя, които нанасят безпощадни юмруци и ритници. Макар и целият окървавен, Любо Носа успява да се изправи на краката си и да избяга от братята.

Минути по-късно 32-годишният Любомир Велков се връща на импровизираната улична арена, но този път зад волана на мощния си черен джип „Мерцедес“, с който умишлено блъска Александър Бериша. Очевидци на бруталния екшън свидетелстват, че преди Любо Носа да бъде свален насилствено от возилото, той на няколко пъти опитва да прегази и другите двама братя Бериша – Анджело и Михаил, които обаче съумяват да избегнат джипа. В резултат на мелето Александър Бериша остана без крак, който беше ампутиран в „Пирогов“.

Любомир Велков – Носа е с повдигнати обвинения за умишлено причиняване на катастрофа и нанасяне на тежка телесна повреда и търка наровете на следствения арест в София. Въпреки това криминалистите разследват версията, че изхвърлените от терасата на 8-ия етаж двама мъже са убити за отмъщение и като част от нарковойната, която се води между конкурентни групировки, чиито представители са и Любо Носа, и братята Бериша.

Запознати с разследването разкриват пред, че при претърсване на апартамента на 8-ия етаж в блок 320, от който са били изхвърлени двамата наркодилъри, са открити дрога, спринцовки с хероин, оставени демонстративно на масата в хола и две полупразни бутилки от уиски заедно с таблетки диазепам. Подозрителното е, че жилището е било старателно изчистено с белина и препарати, за да не бъдат открити ДНК следи от вероятните извършители на престъплението. Смята се, че преди двамата дилъри да бъдат изхвърлени от балкона на апартамента, са били жестоко пребити в жилището, в което живеели под наем.

Телата им са предадени за аутопсия в „Съдебна медицина“, но официална информация липсва.

Въпреки подозрително късното официално обявление на СДВР, че в „Люлин-3“ е имало ритуално самоубийство на двама младежи, запознати разказват, че от отдел „Убийства“ към СДВР тихомълком работят по съвсем друга версия – че младите мъже са ликвидирани от конкурентни дилъри на дрога, а жестоките гангстерски убийства са замаскирани като синхронизирано двойно самоубийство чрез едновременно скачване от 8-мия етаж на жилищен блок.

Според полицейски източник основни заподозрени като извършители на жестокото наркоубийство в блок 320 в „Люлин“ са ромските кримибосове Севар и Давид. Двамата вече са обявени за издирване със скрит бюлетин на МВР, тъй като не са открити на адресите си.

Севар и Давид са известни от години сред представителите на люлинския ъндърграунд като основни босове на дрогата и проституцията в трети микрорайон на ж.к. „Люлин“.

Двамата контролират проституцията в „Люлин“, както и търговията с дрога в Трети микрорайон. Само преди месец Севар излезе от затвора за непредумишлено убийство, след като излежа смехотворно ниска 5-годишна присъда. Една от причините от МВР да не искат да огласяват данни за двойното убийство в „Люлин“ е, че ще последват неудобни въпроси как предполагаемият извършител е излязъл предсрочно от затвора, а това може да доведе до ескалация на протестите в цяла България, допуска информатор от подземния свят.

Според полицейски източник, след като е бил информиран за двойното убийство в ж.к. „Люлин“, МВР шефът Калин Стоянов е разпоредил стартирането на специализирана полицейска операция срещу мастити наркодилъри от София с цел да бъде овладяна ситуацията с изпуснатите от контрол организирани престъпни групи. Очаква се акцията да стартира през уикенда със знакови арести на добре познати на обществото кримки.

източник: „Уикенд“, crimesbg.com

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Шефът на ЦРУ отново лети до Катар

Ще договаря сделката за Газа

Йотова все още таи надежда, че ще има редовно правителство

Според нея не са изчерпани всички възможности

Висока активност в първия тур на изборите във Франция

59,4% от регистрираните избиратели са гласували към 17 часа...

След гонка с полицията: Кмет в ареста, карал е дрогиран

Претърсват се всички негови имоти за наркотици и оръжие

ГДБОП задържа интернет педофил в Пазарджик

Задържан е интернет педофил в Пазарджик, жертва на който...

Михаил Миков вижда големи шансове за подкрепа на кабинета на ГЕРБ

Големи са шансовете да бъде подкрепен кабинетът на ГЕРБ....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg