https://www.gerb.bg/bg

Единната система на съдилищата и съдебната карта обсъдиха Стоилов и магистратите

Единната информационна система на съдилищата и работата по съдебната карта обсъдиха в правосъдното министерство.

Срещата бе между служебния министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов и неговия заместник Мария Павлова с ръководството на Съюза на съдиите в България, Асоциацията на прокурорите в България (АСБ), Камарата на следователите в България (КСБ) и Съюза на синдикалните организации в Министерството на правосъдието. Информацията е от министерството на правосъдието. 

Със съдийската организация обсъдиха работата по съдебната карта. Министърът и председателят на Съюза Калин Калпакчиев се уточниха, че са нужни ясни критерии за изработване на съдебна карта. За единната система на съдилищата бе споменато, че за електронното правосъдие е нужен цялостен подход.

С Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите министър Стоилов и зам.-министър Павлова обсъдиха подобряването на диалога между институциите и магистратските организации.

Шефът на Асоциацията на прокурорите Владимир Николов е готов организацията да участва активно в анализа на специализираното правосъдие.

Председателят на Камарата на следователите Петко Петков заяви желание за активен диалога в съдебната система и включването им в работни групи.

Стоилов и Павлова се ангажираха пред синдикатите да преодолеят забавянето на наредби, които спъват дейността на синдикатите в съдебната система. 

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов и заместниците му продължават срещите си с други професионални организации, неправителствени организации и синдикат към Министерство на правосъдието.

Днес те приемат представители на Висшия адвокатски съвет, Нотариалната камара, Камарата на частните съдебни изпълнители и Държавните съдебни изпълнители, информират от МП.

Припомняме, през април 2020 г. съдебните кадровици обсъждаха манипулирана ли е системата за случайно разпределение на дела. След това спря договора с фирмата, която поддържа системата за случайно разпределение на делата.

На 16 септември 2020 г. ВСС спря въвеждането на дела в новата система на съдилищата. Съдиите излязоха на протест, защото видяха проблемите в системата.

Почти година след това от ВКС поискаха „Информационно обслужване“, които отговарят за системата, да я възстановят, за да може да работи и да обучат магистратите как да боравят с нея.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

12 села в област Шумен преминаха на воден режим

Въведоха воден режим в 12 села в област Шумен....

Оставиха в ареста рецидивиста, убил украинка в София

Съдът остави в ареста Орлин Гигов, обвиняем за убийството...

Изправят пред съда мъж за домашно насилие и нарушаване на ограничителна заповед

Районна прокуратура - Монтана внесе обвинителен акт срещу 56-годишен...

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

ДАЗД се самосезира заради родители, дишали райски газ пред бебето си

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира...

В Русия лишават от мандат депутатите, пътуващи в чужбина без разрешение

Държавната дума на Русия прие закон, позволяващ лишаването от...

Байдън: Съдебното решение за имунитета на Тръмп подкопава върховенството на закона

Джо Байдън определи като "опасен прецедент" решението на Върховния...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg