https://www.gerb.bg/bg

Джордж Флойд казал повече от 20 пъти „Не мога да дишам“ (ВИДЕО)

Снимка/източник: EPA/БГНЕС

Публикуваха нова стенограма с последните минути от живота на афроамериканеца Джордж Флойд, чиято смърт предизвика безпрецедентни в историята на САЩ масови протести срещу расизма и полицейския произвол, а също по света, съобщават „Ню Йорк таймс“ и „Гардиън“.

46-годишният Флойд е казал пред полицаите „Не мога да дишам“ повече от 20 пъти. Обвиненият за убийството на чернокожия Дерек Шовин, 44-годишният бял служител на реда, който уби Флойд, притискайки коляното си във врата на афроамериканеца, е отговорил: „Стига си говорил, стига си крещял. Нужен е много кислород, за да се говори“.

Смразяващият запис е от камера, носена на униформата на полицай. Записът разкрива най-големите подробности до момента при задържането на Флойд от полицията на 25 май.

Преди да умре Флойд плачи за починалата си майка и за децата си: „Мамо, обичам те. Кажи на моите деца, че ги обичам. Мъртъв съм…Те ще ме убият, те ще ме убият“.

Новите доказателства са разпространени публично като част от защитата на единия от замесените полицаи, Томас Лейн, на 37 г., който е обвинен в съучастничество в убийството на Флойд.

Записът показва ясно, че Флойд се е опитал да сътрудничи на полицията и че не се чувства добре.

„Стомахът ме боли. Вратът ме боли. Всичко ме боли. Нуждая се от вода или от нещо, моля ви“, оплаква се Флойд. Молейки да не бъде вкарван в патрулния автомобил, Флойд признава, че изпитва клаустрофобия.

Записите разкриват още, че Флойд е изпитал голям страх от полицаите.

Обществото предимно е запознато със смъртта на Флойд от видеоклипове на минувачи и охранителни камери. След като полицаите осъзнават, че американецът е издъхнал, новият запис разкрива, че минувачите питат дали Флойд има пулс. „Той не диша в момента, бро, мислиш ли, че това е хубаво“.

Новите документи включват 82 страници текстов запис от полицейска камера и 60 страници от разпит на Лейн от следователи.

Срещу Шовин са повдигнати обвинения убийство от втора степен, убийство от трета степен и непредумишлено убийство. Лейн и още други двама полицаи са обвинени в съучастничество, подбуждане към убийство от втора степен и непредумишлено убийство.

https://www.youtube.com/watch?v=qpy7-9GhZI4
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Според Кремъл разумните държави подкрепят мирния план на Путин

Изявленията на Киев и западните страни, които отхвърлиха мирния...

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване на заложници

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване...

ДАЗД се самосезира заради родители, дишали райски газ пред бебето си

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пхенян изстреля нова тактическа ракета

Напрежение на Корейския полуостров

Националната система за борба с COVID-19 спира да функционира от 1 юли

От 1 юли се спира функционирането на Националната система...

Рухна покрива на летище в Ню Делхи

Отменени са заминаващите полети

Летни бури засегнаха Западните Балкани

Фронтът се насочва към България

Арестуваха двама, крали от локомотивно депо в Димитровград

За месец те задигнали над 1 тон чугунени накладки

Пресякоха контрабанда на лекарства на МП „Капитан Андреево“

Откриха над 114 000 контрабандни лекарства на МП "Капитан...

Двама ранени и един изчезнал след експлозия в завод за оръжия в Арканзас

Експлозия в завод за оръжия в Арканзас рани най-малко...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg