https://www.gerb.bg/bg

Движението по Кримския мост е възстановено

Снимка: архив EPA

Движението по Кримския мост беше възстановено след краткотрайно затваряне поради сигнал за въздушна атака, според „Телеграм“ канала на руския оперативен щаб.

Движението по Кримския мост е възстановено„, се казва в съобщението, цитирано от ТАСС.

В четвъртък вечерта оперативният щаб съобщи за временното затваряне на Кримския мост и сигнал за въздушна атака, който нарежда на всички да напуснат моста.

В понеделник вечерта, призна Москва, два украински наземни дрона атакуваха Кримския мост. Двама възрастни загинаха, а непълнолетно момиче бе ранено при атаката, която увреди пътното платно на автомобилната част на моста.

Следственият комитет образува наказателно дело за нападението. Част от потока на автомобилния транспорт към Крим от полуострова се насочва по сухопътния коридор през окупираните от Русия райони на Украйна, а другата част – през авариралия Кримски мост по реверсивната схема на движение.

На 18 юли Министерство на отбраната на Русия нарече нощния удар по пристанищата Одеса и Николаев възмездие за извършената вчера атака срещу моста над Керченския пролив.

Според твърденията на руските военни ударите са нанесени по обекти, където са се подготвяли терористични актове спрямо Русия. Също така се твърди, че с ударите са унищожени складове за гориво с общ обем около 70 хиляди това, които са обезпечавали военните операции на украинските въоръжени сили.

По-голямо впечатление прави не толкова тази причина, колкото че атаката по Одеса и Николаев съвпада с излизането на Русия от зърнената сделка за коридор за износ на украинско зърно през Черно море, което бе оповестено официално и вчера, след като седмици наред руски представители заплашваха, че няма да продължат да споразумението.

Руският президент Владимир Путин поръча на военното ведомство да изготви отговор на нападението на украинците срещу Кримския мост, наричайки го „терористичен акт“ и акт, който доказвал терористичната същност на киевския режим.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Депутати от ДПС с настояване за един лидер – Ахмед Доган

Депутатите от ДПС, които се обявиха против кабинета Желязков...

Фармацевтичният съюз вижда опит за саботаж на преговорите между НЗОК и аптеките

Някой се опитва да саботира договарянето между аптеките и...

Заловиха жена, скрила в бельото си 56 800 евро на ГКПП „Градина“

Сръбски митничари са заловили жена, която е опитала да...

Очаква се визита на Орбан в Киев

Унгария променя политиката

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg