https://www.gerb.bg/bg

Двама загинали при стрелба в мол в Калифорния

Полицията издирва 20-годишен нападател, който уби двама тийнейджъри в търговски център в Северна Калифорния в разгара на Черния петък, съобщиха властите, цитирани от „Гардиън“.

Търговският център Arden Fair в Сакраменто бе евакуиран малко след 18:00 ч., след като отекнали изстрели близо до един от входовете на мола, каза говорителят на полицията Карл Чан.

19-годишен мъж е намерен мъртъв в мола, а 17-годишно момче е намерено тежко ранено в банка пред мола. Той е откаран в болницата, където починал няколко часа по-късно.

Не се разкрива за момента мотивът на нападателя.

В столицата на Калифорния, както и в Лос Анджелис и други градове са се увеличили подобни нападения. Тази година са регистрирани около 40 убийства.

„Ние сме дълбоко загрижени от нарастването на насилието в Сакраменто и други градове по време на пандемията и увеличихме усилията си да достигнем до младите хора в риск“, пише в Туитър кметът Даръл Стайнберг. „Пистолетът никога не е отговорът.“

Припомняме, че по-рано през ноември, 15-годишен младеж бе арестуван по случая с въоръженото нападение в мол в Милуоки, Уисконсин.

Тогава бяха ранени при стрелбата осем души, част от които са в болница. Четирима пострадаха по-леко.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Алена Соколчева показа корема си в деветия месец (СНИМКИ)

Известната журналистка от радио „Фокус“ Алена Соколчева се бе...

Проф. М. Бончева пред News24sofia.eu: Сърдечносъдовите заболявания са основна причина за смъртност в световен мащаб

Кръвните изследвания отчитат показатели, които подсказват какво е здравето...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Три автомобила се сблъскаха край Шипка

Три автомобила се сблъскаха на пътя от Казанлък за...

Енергийният министър освободи шефа на БЕХ

Министърът на енергетиката Владимир Малинов освободи досегашния изпълнителен директор...

Марк Рюте е против съвместното финансиране на отбранителни проекти от ЕС

Лидерите от срещата на върха на ЕС са разкритикували...

МРРБ се хвали с ударно строителство и ремонт на пътища

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е стартирало...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg