https://www.gerb.bg/bg

Димо Гяуров: Вторият списък не е санкционен, а за предпазване на държавни фирми

Снимка: БГНЕС

Санкциите на САЩ срещу лица в България са лечение, което крие опасности. Много е важно всички институции да съдействат на трети лица, тъй като има опасност трети лица да пострадат. Подготвяното от служебното правителство не е санкционен списък, а опит за предпазване на държавни фирми и на малките частници, които могат да се окажат свързани лица на тези. Това заяви Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба пред бТВ.

Той каза, че има 10-дневен срок, в който свързани лица могат да направят заявления, има фирми и хора, които са подписали договори, които не могат току-така да бъдат прекратени, защото ще попаднем в ситуация, в която ще последва лавина от дела, реакцията трябва да е мигновена.

Това не е черен списък, а списък, който цели да подпомогне останалите играчи на терен, смята Гяуров. Вероятно Стефан Янев има предвид, че ДАНС не са си свършили работата, тъй като разполага с финансово разузнаване, КПКОНПИ – също има подобно звено. Но Гяуров не знае какво има предвид премиерът и не иска да гадае.

Гяуров коментира и подслушванията на политици – „Зависи за какъв тип подслушвания става дума„, каза той.

Като действие на ръба на закона, спазват се определени елементи, други се пренебрегват, подслушвания напълно на черно и нелегално, така биха могли да се определят, уточни той.

Гяуров e категоричен, че това е класифицирана информация и коментира изказване на служебния премиер Стефан Янев, който по думите му се е усетил, че може да влезе в капан и затова е дал стъпка назад и казал, че имал „усещането, че е подслушван“.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Хванаха бус с мигранти на АМ „Тракия“ край Чирпан

В превозното средство имало 30 мигранти

Съдът пусна от ареста длъжностните лица от МОН, обвинени за пране на пари

Софийският апелативен съд пусна от ареста Сали Табаков и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg