https://www.gerb.bg/bg

Десетки хиляди участваха на гей парада в Париж (СНИМКИ)

Снимка: freepik.com

Десетки хиляди участваха в гей парада във френската столица Париж в събота, ден преди в страната да се проведе първият тур на изборите, съобщава „Ройтерс“.

ЛГБТ групите заявиха, че се страхуват от дискриминация, ако крайнодясно правителство поеме властта след изборите в страната.

Припомняме, че социологическите проучвания показаха, че френската крайнодясна партия „Национален сбор“ (НС) може да спечели до 37% от гласовете.

Снимка: www.rfi.fr

Вторият тур на вота ще се проведе на 7 юли.

Партията не е отговори веднага на искането на „Ройтерс“ за коментар относно ЛГБТ страховете. Партията, която е социално консервативна и антиимигрантска, по-рано заяви, че няма връзки с насилствени крайнодесни групи. Тя обаче гласува против законодателство, което дава повече права на LGBTQIA+ групите, включително в Европейския парламент (ЕП).

Вътрешният министър Жерал Дарманен изпрати писмо до полицията и местните власти в петък, призовавайки за повече сигурност с цел предотвратяване на сблъсъци.

Снимка: www.rfi.fr

Омразата нараства. Има съобщения в социалните медии, които призовават хората да се намесят в шествието„, каза председателят на правозащитната Inter-LGBT Джеймс Леперлие пред „Ройтерс“ по-рано тази седмица.

Леперлие твърди, че откакто НС постигна големи победи на европейските избори на 9 юни, се наблюдава нарастване на речта на омразата и актовете на насилие. Организаторите на марша в Париж са удвоили броя на доброволците, които се грижат за сигурността според Леперлие.

Снимка: www.rfi.fr

Окончателният резултат ще бъде известен след втори тур на гласуването на 7 юли и е трудно да се предвиди на настоящия етап, тъй като до голяма степен ще зависи от това до каква степен съперниците на НС ще се обединят и ще оттеглят собствените си кандидати за балотаж, за да блокират крайната десница.

Премиерът Габриел Атал в четвъртък обвини лидера на НС Жордан Бардела, че толерира расистки изказвания в редиците на неговия крайнодесен лагер на фона на разгорещен последен телевизионен дебат преди гласуването – обвинение, което Бардела отхвърли.

Снимка: www.rfi.fr
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Изключително опасен“ ураган връхлита Карибите

Изключително опасна" буря от категория 4 - ураганът Берил,...

Новият български патриарх отслужва първа света литургия

Новоизбраният български патриарх Даниил ще отслужи първа света литургия...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС

Държавният глава Румен Радев ще връчи в понеделник от...

Унгария поема Съвета на ЕС

Унгария поема от 1 юли председателството на една от...

Зеленски: Светът има достатъчно сила, за да принуди Русия към мир

Ударите на Украйна по руската граница помогнаха за защитата...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

В Полша дирят руска следа в серия от пожари в страната

От началото на годината са разследвани десетима души

Путин разпореди Русия да произвежда ракети със среден и малък обсег

Русия очевидно трябва да започне да произвежда ракети със...

Мълния уби момиче на плаж в Гърция

Инцидентът е станал в Халкидики

Си пред Дуда: Търгуваме с Русия, а вие ни очерняте

Пекин се противопоставя на това "нормалната търговия" между Русия и...

„Възраждане“ негодуват, че прокуратурата не открива престъпление в записа на ПП-ДБ (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=Z_8BSrUE2Ws&ab_channel=BulgarianNewsAgency Парламентарната група на "Възраждане" се оплака, че прокуратурата не...

Полицията в Кения стреля по демонстранти, опитващи се да нахлуят в парламента (СНИМКИ)

Полицията откри огън по демонстранти, опитващи се да нахлуят...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg