https://www.gerb.bg/bg

Демократите май не искат да се отказват от Джо Байдън

Снимка: Will Lanzoni/CNN

Националният комитет на Демократическата партия на САЩ обмисля възможността да номинира официално Джо Байдън за кандидат-президент на изборите през ноември още в средата на юли, т.е. преди партийния конгрес през август, съобщи агенция „Блумбърг“, позовавайки се на свои източници.

Според източници, запознати с въпроса, (…) потенциалната дата за номиниране на Байдън е 21 юли, когато ще се проведе виртуално заседание на мандатната комисия на конгреса на Демократическата партия„, се казва в съобщението.

В него се отбелязва, че този ход има за цел

да гарантира, че президентът ще бъде включен в бюлетината за изборите през ноември, а също така ще помогне да се потушат вътрешнопартийните разговори за неговата замяна след проваления дебат миналата седмица„.

Това ще позволи на партията да „продължи да се сплотява около своя кандидат, дори когато вътрешни хора призовават той да отстъпи мястото си на друг„, посочва агенцията.

Действащият президент спечели около 99% от гласовете на делегатите на партията си на първичните избори през 2024 г., което „му даде огромно влияние сред партийната върхушка“.

Както CNN съобщи преди ден,

повече от две дузини високопоставени служители на Демократическата партия, политици и донори, свързани с Байдън и много други, които най-често се разглеждат като потенциални заместници на Байдън (…), казват, че са уплашени от почти всеки сценарий: номинацията на Байдън, номинацията на вицепрезидента Камала Харис, номинацията на някой друг„.

„Блумбърг“ припомня, че Байдън е прекарал уикенда в събиране на средства за кампанията в Ню Йорк и Ню Джърси, уверявайки дарителите, че е готов да се кандидатира за втори мандат.

Проучванията на общественото мнение обаче показаха, че усилията на Байдън за преизбиране са усложнени от опасенията на избирателите относно възрастта му и способността му да се кандидатира за втори мандат.

Редакционната колегия на „Ню Йорк Таймс“ по-рано заяви, че дебатът на Байдън с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп е показал, че Демократическата партия трябва да потърси заместник на Байдън.

Най-очевидният път за демократите (…) е американската общественост да говори честно и да признае, че г-н Байдън не може да продължи кампанията си и да започне процес на избор на някой по-способен да заеме мястото му, за да победи г-н Тръмп през ноември„, заяви изданието.

Проучването на CBS News/YouGov показва, че след очевидното поражение на Байдън в дебатите 72% от регистрираните гласоподаватели не вярват, че Байдън има психическото и когнитивното здраве да заема президентския пост, в сравнение с 65% по-рано този месец.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Борисов си свършил работата – победил на изборите и то потентно (ВИДЕО)

Костадин Костадинов бил новият Пеевски в парламента

Джевдет Чакъров: ДПС не може да се управлява еднолично (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=BzhnBMNcr7M ДПС не може да се управлява еднолично. Това заяви...

„Бултюрк“: Доган вече го няма. Периодът му приключи!

"Доган вече го няма. Периодът му приключи!". Това заяви пред...

Асфалтираха 200-годишен чинар в Белащица

Асфалтираха 200-годишен чинар в пловдивското село Белащица, съобщава bTV. Тъй...

Ивелин Михайлов вещае разпадане на ПГ на „Величие“

Основателят на партия "Величие" Ивелин Михайлов предупреди за възможно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Оранжев код за бури, градушки и мълнии в Северозападна България

За днес НИМХ издаде оранжев код за бури, градушки...

Радев: Процесите, които текат в РСМ я отдалечават от европейската интеграция

Тези процеси, които се случват в РСМ отдалечават страната...

В Полша дирят руска следа в серия от пожари в страната

От началото на годината са разследвани десетима души

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар в Габрово

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар...

Оставиха в ареста рецидивиста, убил украинка в София

Съдът остави в ареста Орлин Гигов, обвиняем за убийството...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg