https://www.gerb.bg/bg

Делян Пеевски даде на Инспектората на ВСС съдебния състав от Стара Загора

Снимка: архив БГНЕС

Народният представител от ДПС Делян Пеевски е подал сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет с искане да се извърши цялостна и задълбочена проверка на действията на съдебния състав на Окръжен съд – Стара Загора, довели до освобождаването от ареста на обвиняемия за жестокото престъпление, потресло цялата ни общественост. Това съобщават от пресцентъра на ДПС.

В сигнала се посочва, че е абсолютно недопустимо подобно зверство да се случва в цивилизована европейска държава. Същевременно действията на конкретни магистрати – при положение, че жертвата на престъплението е обезобразена и е в критично състояние, пораждат изключително много въпроси, включително относно основанията на съда за квалификацията на извършеното деяние като лека телесна повреда.

В искането си депутатът настоява, ако се установи извършено нарушение при разглеждането на въззивното наказателно дело с докладчик съдия Татяна Гьонева, Инспекторатът към Висшия съдебен съвет да упражни законовите си правомощия с оглед реализирането на съответната отговорност.

Районният съд в Стара Загора реши Георги Георгиев да остане в ареста за постоянно. Делото беше разгледано при закрити врата. Защитата на обвиняемия ще обжалва взетата мярка за неотклонение.

По-рано днес районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 26-годишния Георги Георгиев, който наряза с макетен нож 18-годишното момиче от Стара Загора. Искането се основава обаче на обвинението за отправяне на заплаха в социалните мрежи, а към обвинение се обосновава и обвинението за самото извършено насилие.

Съдът остави Георги Георгиев в ареста.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПП-ДБ стоят пред параван за фокуси, докато зад него се овладява държавата

Днес ставаме свидетели на поредните фокуси, които ни се...

Расте бройката на загиналите и ранените при ПТП мотористи

Расте бройката на загиналите и ранените при ПТП мотористи,...

Оранжев код за бури, градушки и мълнии в Северозападна България

За днес НИМХ издаде оранжев код за бури, градушки...

Георги Георгиев пренася от СОС в НС уроците по местна власт

Георги Георгиев от ГЕРБ ще дава уроци на колегата...

Тийнейджърка получи гърч след пушене на вейп в Пазарджик

15-годишно момиче е било прието в тежко състояние в...

Апелативен прокурор оттегли протеста на Димитър Франтишек Нико Тупарев да е на свобода (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=TTKP5pHXGc0&t=53s Прокурор от Софийска апелативна прокуратура оттегли протеста на Софийска...

Русия: С новата военна помощ САЩ удължават войната

Вероятно лейбъристите ще спечелят убедително

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg