https://www.gerb.bg/bg

Честито на всички българи! „Отровното трио“: Край с протестите всяка вечер!

Снимка: БГНЕС

Дойде време да променим протеста и надградим, за да постигнем целите си. Ние ще променим всекидневния протест и ще обърнем внимание на важните неща. Това обяви от протестната трибуна адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ в 116-я ден на антиправителствен протест, предаде репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

От своя страна Арман Бабикян заяви, че ще продължат да оказват натиск върху системата на мутрите докрай и отбеляза, че целите на протеста не са се промени от ден 1, а именно – оставка на Бойко Борисов, оставка на Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори.

Ако Борисов настоява, а виждаме, че го прави, да проведем битката на друг терен и там ще го победим, закани се Бабикян и обяви, че в четвъртък в 12 часа на обяд, посред бял ден, ще има нова акция.

Всеки от вас може да донесе старите изтъркани обувки на своите приятели, които избягаха от България и да ги хвърли пред Министерски съвет. Повече от 2 милиона българи избягаха, ние ще донесем обувките им и ще ги хвърлим пред входа на Министерски съвет, каза Бабикян.

Николай Хаджигенов съобщи, че има още една важна причина, поради която е взето решението да превърнат протестните вечери в други форми на съпротива.

Трябва да съхраним способността на българските лекари и сестри да се справят с вълната от болни. Предприемаме този ход от уважение към нашите спасители с бели престилки и с омерзение към властта на мафията. Смятаме за лицемерно да критикуваме съсипаната здравна система и в същото време да създаваме риск от заразяване, дори на един човек от вас! Властта се страхува да поеме тази отговорност, защото ще получи политически обвинения и ще загуби още повече от своя рейтинг. Затова отговорността ще поемем ние, Триото и гражданите, както ще приемем и ругатните по свой адрес. Човек трябва да има силата да избира между рейтинга и дори един човешки живот. Борисов няма тази сила и е потънал в страх! Ние я имаме! През всички дни на този площад сме давали да се разбере, че сме срещу насилието. Правихме живи вериги, превързвахме хора, гонихме провокатори, пазихме и деца, и старци, и полицаи. Днес не можем да провокираме нещастие и болест дори на един човек на площада, защото от тук минават хиляди, десетки хиляди българи. Това е и солидарност с изнемогващите лекари, сестри и медицински персонал, които буквално живеят на работните си места. Те също ни подкрепяха на протеста тук месеци наред.

Бабикян, Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, който тази вечер не присъства на протеста, заявиха още, че ще продължат с обиколките в страната и сформирането на комитети, както и набирането на доброволци.

По-рано протестът премина в духа на днешния Ден на народните будители, като от трибуната нямаше критички речи към управляващите. Протестиращите влязоха в ролята на четци на мислите и словата на онези българи, които са оставили следа в нашата история – или с думите си, или с действията си, но са успели да покажат посока на народа.

Алеко Константинов:

„Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка – дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам…“

Захарий Стоянов:

“Днешната наша свобода има безброй мъченици – херои, българи, наши братя, които умиха лицето на България и направиха да пригърми името българин по четирите края на света; стъпиха презрително на всичко свое частно, гордо и неустрашимо издигнаха глава против силния тиранин. Всичко това те направиха, не че бяха ходили в Париж да си изострят ума, но че бяха честни, имаха воля железна, характер несъкрушим и обичаха горещо своето отечество.”

Христо Ботев:

“Знайте, че който не обича родителите си, жена си и децата си, той не обича своето отечество!”

“Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата.”

“Аз съм готов за целта да употребя всичките страшни средства, освен подлостта и лъжата, защото преди всичко трябва да сме човеци, после вече българи и патриоти…”

Васил Левски:

“Часът на свободата призовава всеки българин да покаже на дело родолюбието си.”

Г.С. Раковски:

“Нашата свобода от нас зависи! Нека всеки запише дълбоко в сърцето си за свята възторгна реч – свобода или смърт”

Прочетени бяха още словата на Паисий Хилендарски, Свети Иван Рилски, Кольо Фичето, Любен Каравелов, Иван Вазов, Петко Славейков, Евлоги Георгиев, Атанас Буров и други.

Адвокат Николай Хаджигенов бе подбрал цитати от юриста и университетски преподавател доц. Кристиан Таков, който почина през 2017 г. 

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Висока активност в първия тур на изборите във Франция

59,4% от регистрираните избиратели са гласували към 17 часа...

Делян Пеевски след взрива в Турция: От ДПС сме готови да съдействаме

Председателят на ДПС изказва искрените си съболезнования

Областния съвет на ДСП в Силистра застава зад Ахмед Доган

Областният съвет на ДПС в Силистра е подписал декларация,...

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар в Габрово

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар...

През 2023 година средната цена за наем на декар земеделска земя е 62 лв.

През 2023 година средната цена за наем/аренда на един...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg