https://www.gerb.bg/bg

Борисов бил този, който иска избори наесен, уверени в ПП/ДБ

Снимка: архив БГНЕС

Този, който иска изтощаване на противника и последователни избори, е Борисов. Ако ГЕРБ са първа политическа сила – тогава ще има избори наесен.“ Това заяви лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов в студиото на Нова телевизия. Коалицията ПП/ДБ ще подходи отговорно,ще бъдем диалогични, ще водим преговори, но без корупционерите„, заяви още Атанасов. И Кирил Петков, съпредседател на ПП, потвърди, че не може да се говори за партньорство с ГЕРБ. Петков отрече да има такъв възможен сценарий.

Мисля, че няма сценарий, в който да има равновесие. Ние ще бъдем първа политическа сила. Ние сме единствените, които се обединяваме„, каза той и обяви, че и двете големи земеделски формации се присъединяват към обединението.

Припомняме, че ЦИК отказа обаче регистрацията, заради изпускане на крайния срок, поради което обжалването на решението става невъзможно. Кирил Петков посочи, че вече 100 организации са подписали тяхната „Книга на каузата“, а към коалицията им са се присъединили още 6 формации.

Петков е уверен, че коалицията ПП/ДБ ще е първа политическа сила, ще състави правителство, а пък „ще бъде много скъпо за всеки, който не я подкрепи„. С тази заявка Кирил Петков анонсира, че коалицията няма намерение да търси предварително подкрепа на друга политическа партия.

Имаме нова политическа сила с претенции да получи първото място, да прекрати политическата криза и служебната злоупотреба с власт„, заяви и Атанас Атанасов. По темата за напрежението при реденето на листите Петков и Атанасов откроиха единодействието в коалицията с факта, че двамата ще водят листата в 23 МИР – Петков на първо, Атанасов на второ място, но и двамата са водачи„.

Двамата коментираха и разследването на европрокуратурата в няколко ТЕЦ-а у нас. „ТЕЦ „Брикел“ ни показа отново, че имаме голям проблем с правосъдната система. Не е нормално само да разчитаме на Европрокуратурата за схемите в енергетиката и на американското правителство да ни показва, че 8 от най-корумпираните хора в Европа са у нас, а българската прокуратура само да стои там като мълчалив свидетел. Не може да разчитаме само на външните сили. Време е да сменим този модел“, категоричен бе Петков.

Приоритети на новата коалиция са Шенген, влизане в еврозоната и здравна реформа. „С тази позитивна програма, вярвам, че ще сме първи„.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израелски министър предупреди Иран след „заличаващ“ коментар

Израелският външен министър Израел Кац каза в събота, че...

Обявяват частично бедствено положение в общините Рила, Кочериново и Бобошево

Областният управител на Кюстендил обявява частично бедствено положение в...

Украйна попари надеждите на Тъкър Карлсън за интервю със Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски не планира да бъде...

Апелативен прокурор оттегли протеста на Димитър Франтишек Нико Тупарев да е на свобода (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=TTKP5pHXGc0&t=53s Прокурор от Софийска апелативна прокуратура оттегли протеста на Софийска...

Проф. М. Бончева пред News24sofia.eu: Сърдечносъдовите заболявания са основна причина за смъртност в световен мащаб

Кръвните изследвания отчитат показатели, които подсказват какво е здравето...

Путин: Прекратяване на огъня в Украйна е невъзможно без ясни и необратими договорености

Руският президент Владимир Путин заяви, че всяко прекратяване на...

Пожар обгази две деца в Монтана

Две деца пострадаха при пожар в жилищен блок в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg