https://www.gerb.bg/bg

Борис Бонев гневен, че СОС не приема реформата му за паркирането

Снимка: БГНЕС

Градските активисти от „Спаси София“ остро критикуват поведението на политическите партии, които не подкрепиха реформите за паркирането в София.

Това заявяват в своя позиция до медиите от „Спаси София“.

За съжаление съветниците се плъзнаха по популистката вълна и бързо забравиха за обещанията към гражданите. ГЕРБ в кампанията обещаваше безкомпромисни мерки срещу задръстванията и мръсния въздух, а от „Демократична България“ многократно в публични позиции са заявявали необходимостта от реформа на зоните за платено паркиране. Днешното им отмятане от публичните ангажименти не говори добре за тяхната последователност и издава сериозна липса на визия за развитието на София, заяви Борис Бонев.

От „Спаси София“ уточняват, че СОС не е подкрепил всеобхватната реформа на паркирането в София, целяща да подобри и модернизира платеното паркиране и да намали хаоса в града.

Предложението на Борис Бонев беше внесено още през юни. Освен от Борис Бонев, реформата на паркирането бе подкрепена и от осем от общинските съветници на „Демократична България“.То предвиждаше десетки промени, сред които драстично ограничаване на служебните абонаменти за институциите, дигитализация и опростяване на процесите, нови места за доставки и зареждане, места за слизане и качване на пътници, промяна на работното време на зоните, така че да отговарят на днешните нужди на града и други.

От „Спаси София“ подчертават, че стотиците безплатни места, превзети от всички институции в центъра на София, ще продължават да окупират публичното пространство за сметка на гражданите. Нямало да има и отделни места за зареждане на магазини, така че хаосът по и около търговските улици ще продължи. Нямало да има и отделни места за оставяне на деца и ученици около детските градини и училищата, каквито бяха предвидени в предложението на Бонев, а Зелената зона нямало да работи и в събота, така че да се намали хаотичното паркиране около столичните паркове.

Управлението на столицата не означава само рязане на лентички, но и вземане на трудни решения в името на по-доброто бъдеще и решаване на натрупаните проблеми. Очевидно е, че смелост и воля за това няма, допълват активистите от Спаси София.

Бонев допълни, че е искрено разочарован от липсата на последователни действия и реални мерки в борбата срещу замърсяването и задръстванията.

Трябва да се запитаме дали животът в днешна София ни харесва. Дали искаме София да продължи да е най-замърсената и задръстена столица в ЕС, дали сме доволни от хаосът по улиците и тротоарите ни. Ако отговорът е не, то логично е да се очаква, че промените са необходими и неизбежни, отбелязва той. 

Сега е моментът за реформи и не случайно, че всички европейски градове работят за намаляване на автомобилите и насърчаването на различните форми на придвижване – градски транспорт и велосипедно движение. Осъзнавам, че част от мерките са непопулярни в краткосрочен план, но са необходими и съм сигурен, че ще доведат до много положителни ефекти. Докога ще отлагаме реформите в София“, пита независимият общински съветник.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Служебният кабинет представи обзор на внесените законопроекти

Служебното правителство е внесло общо 14 законопроекта в Народното...

Русия: Дрон на коалицията приближи опасно руски самолет над Сирия

Москва отново изреди нарушения на западната коалиция

Кой е митрополит Даниил Видински – новият български патриарх

Видинският митрополит Даниил - Атанас Трендафилов Николов, е роден на 2...

Рамадан Аталай се чувства изключен „по заслуги“

Изключеният от ПГ на ДПС дългогодишен депутат Рамадан Аталай...

Драми в ДПС. Партийни структури скочиха на Делян Пеевски. Молят Доган да се намеси (ДОКУМЕНТИ)

ДПС не е ЕООД и никой не може да го прибира в портфейла си, категорични са депесари

Хизбула изстреля 200 ракети и рояк от дронове по 10 израелски военни обекта

Ливанската терористична групировка "Хизбула" заяви, че е изстреляла повече...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg