https://www.gerb.bg/bg

Блокирани българи заради отмяна на полети в Италия: МТ търси решение

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Министерството на туризма (МТ) е информирано с писмо от Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ) на 27 юли 2023 г. за проблеми, свързани с отменени полети на български туристи до Италия.

В сигнала е обяснено, че от 15 юли 2023 г. туроператорите имат сериозен проблем, защото част от полетите на авиокомпания Wizz Air са анулирани в последния момент. В писмото се посочва още, че туроператорите в България имат добро сътрудничество с авиокомпанията и заради многото дестинации и добрите цени базират част от програмите си на полети на Wizz Air. Според сигнали на две туроператорски в последните три седмици обаче закъсненията и анулациите на полети са по-скоро правило, а не изключение.

Във връзка с отменените организирани полети на български туристи до Италия Министерството на туризма излезе с позиция, в която определя като изключително неприятна ситуацията с десетки български туристи без начин да се приберат от почивка в Катания поради отказ да се изпълни полет от страна на авиокомпанията Wizz Air. От ведомството обясняват, че тя е породена от форсмажорната ситуация на летищата в цяла Сицилия и трудностите, възникнали поради пожарите там, което е и причината гражданските полети да се обслужват с ограничен капацитет, съобразно получените слотове от отдел „Гражданска авиация“ на мястото на дестинацията.

Министерството на туризма е изпратило официално писмо до заместник-министъра на транспорта, отговарящ за въздушния транспорт. В него се настоява за съдействие за организиране на среща с ръководството на Wizz Air, защото проблемът не е инцидентен случай. Очаква се среща, на която да съвместно да бъде намерено бързо и благоприятно решение, да се проведе до края на седмицата.

От МТ съветват хората, на които предстои да пътуват за или от Гърция и Италия, да се информират своевременно за евентуални кризисни ситуации.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Украинското посолство в България призова да не се използва войната за политически цели у нас

Посолството на Украйна в Република България призовава всички официални...

Соня Колтуклиева: Поканих Марков и Михайлов на дебат, полковникът отказа!

Войната по върховете на младата партия "Величие" е факт....

Младежкото ДПС призовава за единство и подкрепа на Ахмед Доган

Младежкото ДПС заяви в официалната си фейсбук страница, че...

Хамас готов на споразумение с Израел

Хамас е приел американско предложение за започване на преговори...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Словакия вече разследва покушението срещу Фицо като терористична атака

Властите в Словакия преквалифицираха покушението срещу премиера Роберт Фицо...

Орбан: Не съм в положение да посреднича между Украйна и Русия

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че не е в...

Голям пожар гори край Бургас

Голям пожар гори край Бургас, съобщава Нова телевизия. Огън е тръгнал...

Кола се преобърна в канавка в Шуменско, един е загинал

Един е загинал, след като кола се преобърна в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg