https://www.gerb.bg/bg

Белият дом: Джо Байдън ще е домакин на пресконференцията на НАТО

Снимка: архив EPA/БГНЕС

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи във вторник, че президентът Джо Байдън ще бъде домакин на пресконференция по време на срещата на върха на Организацията на Северноатлантическия договор, която ще се проведе във Вашингтон от 9 до 11 юли.

Това съобщи АП.

По време на брифинг за пресата Жан-Пиер потвърди, че Байдън ще проведе среща с лидерите на партията в Конгреса и Сената, но така и с губернаторите от Демократическата партия. Това се предвижда за сряда.

Всички бяха единодушни, че дебатът е катастрофален и нещата са зле, но има разногласия по въпроса каква е реалистичната алтернатива или как да се промени курсът„, каза един от хората, запознати със съдържанието на разговора. „Това е текущата дискусия. Някои губернатори казват: „Джо е най-добрият вариант“, а други са по-заинтересовани да проучат алтернатива„.

Друг човек, пряко запознат с разговора, заяви, че губернаторите „звучат като всяка друга група от избрани служители на Демократическата партия в момента – пълно разочарование и никой не смята, че кампанията се справя по правилния начин„.

Срещата на губернаторите с Байдън, която се очаква да бъде както лична, така и виртуална, следва обаждане в понеделник следобед, на което две дузини губернатори от Демократическата партия се събраха, за да си поприказват и да обменят информация, опитвайки се да успокоят страховете около катастрофалното представяне на президента в дебатите, твърдят трима души, пряко запознати с обаждането, като всички те са запазили анонимност, за да обсъдят частната среща.

Губернаторът на Минесота Тим Уолц, председател на Асоциацията на демократичните губернатори, свика събранието в понеделник и се очаква той да пристигне със самолет за срещата с президента.

Освен това Жан-Пиер потвърди, че Байдън ще даде ексклузивно интервю на Джордж Стефанопулос от ABC News в петък.

Актуализациите на програмата на президента идват след като първият дебат породи опасения относно статута му да се кандидатира за още един мандат за Белия дом.

Във вторник прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер подчерта, че има „прозрачност“ по отношение на публикуването на медицинското досие на президента Джо Байдън.

Жан-Пиер подчерта, че Белият дом „разбира“ притесненията относно представянето на Байдън на дебатите, тъй като „не е необичайно за действащите кандидати да имат лоша вечер на първия си дебат„.

Въпреки това тя увери, че „това е била лоша нощ“ и администрацията „всяка година, откакто той е на поста, публикува подробни доклади от медицинския му екип“ с „последователност„.

По отношение на коментарите на бившия председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която постави под въпрос дали поведението на Байдън по време на дебата е било „епизод“ или „състояние“, Жан-Пиер заяви, че „е справедливо да се зададе въпрос„, който не се пренебрегва.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Давкова: И с българите в Конституцията на РСМ, преговорите няма да тръгне

Ние винаги сме били географски, исторически и културно част...

След гонка с полицията: Кмет в ареста, карал е дрогиран

Претърсват се всички негови имоти за наркотици и оръжие

„Пирогов“ с последна информация за един от простреляните в кв. „Модерно предградие“ в София

В Спешното отделение на университетската болница "Пирогов" е транспортиран...

Според Кремъл разумните държави подкрепят мирния план на Путин

Изявленията на Киев и западните страни, които отхвърлиха мирния...

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Хусите са атакували 4 кораба около Йемен

Хусите от Йемен обявиха в понеделник, че са извършили...

Съдът се презастрахова и наложи постоянен арест за Брендо

Макар и Евелин Банев - Брендо да излежава присъда...

МРРБ се ослушва с делото за собствеността на Руската църква

Министерството на регионалното развитие и благоустройството така и не...

Нико Тупарев излезе от ареста (СНИМКИ)

Софийска градска прокуратура е внесла в СГС искане продуцента...

Поскъпват повечето хранителните стоки на едро

Поскъпват по-голямата част от основните хранителни стоки, зеленчуци и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg