https://www.gerb.bg/bg

Байдън залага на Палестинската автономия като решение на кризата в Газа

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Газа и Западният бряг в крайна сметка трябва да бъдат „обединени“ под нова Палестинска власт. Това отбеляза президентът на САЩ Джо Байдън в публикация за „Вашингтон пост“.

Тезите на Джо Байдън за мир в Близкия изток са в контекста на въпросите около бъдещето на региона, след като Израел постигне целта си да смаже въоръжената групировка Хамас.

Докато се стремим към мир, Газа и Западният бряг трябва да се обединят отново под една структура на управление, в крайна сметка под съживена Палестинска власт, тъй като всички ние работим за решението с две държави„, пише Байдън в материала, публикуван във „Вашингтон пост“.

Най-големият съюзник на Израел Вашингтон даде пълната си подкрепа за отговора на страната на ударната атака от 7 октомври на Хамас, която остави 1200 жертви, предимно цивилни. Около 240 души са взети за заложници.

Но тъй като броят на загиналите от израелската военна кампания в Газа продължава да нараства – до 12 300 души, включително повече от 5000 деца, според правителството на Хамас – Съединените щати изразиха загриженост относно начина на ударите и повдигнаха въпроси относно дългосрочното бъдеще на територията, след като Хамас бъде победен.

Решението за две държави е единственият начин да се гарантира дългосрочната сигурност както на израелския, така и на палестинския народ. Въпреки че в момента може да изглежда, че бъдещето никога не е било по-далеч, тази криза го направи по-наложително от всякога„, пише Джо Байдън.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху не отхвърли плана на Байдън, но каза, че палестинската власт „в сегашната си форма не е в състояние да поеме отговорност за Газа„.

Палестинският президент Махмуд Абас не е осъдил нападението на Хамас и неговите висши министри го празнуват, каза Нетаняху.

Не можем да имаме гражданска власт в Газа, която подкрепя терора, насърчава терора, плаща за терор и учи на терор„, каза той на пресконференция.

Междувременно Абас призова Байдън да използва своето „значително влияние“ върху Израел „за да се намеси незабавно, за да… спре тази хуманитарна катастрофа, този геноцид срещу нашите невинни хора„.

В писмото си Байдън също заплаши със санкции срещу заселниците, които извършват насилие срещу палестинци на Западния бряг на фона на конфликта в Газа.

Бях категоричен пред израелските лидери, че екстремисткото насилие срещу палестинците на Западния бряг трябва да спре и че тези, които извършват насилието, трябва да бъдат подведени под отговорност„, припомни президентът на САЩ.

Съединените щати са готови да предприемат собствени стъпки, включително издаване на визови забрани срещу екстремисти, атакуващи цивилни на Западния бряг„, обобщи Джо Байдън.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Младежкото ДПС призовава за единство и подкрепа на Ахмед Доган

Младежкото ДПС заяви в официалната си фейсбук страница, че...

Рецидивист задигна диамантен пръстен от магазин в столичен мол

Рецидивист задигна на пръстен с диамант на стойност над...

Съдът пусна от ареста длъжностните лица от МОН, обвинени за пране на пари

Софийският апелативен съд пусна от ареста Сали Табаков и...

Оставиха в ареста рецидивиста, убил украинка в София

Съдът остави в ареста Орлин Гигов, обвиняем за убийството...

Зеленски: Засилваме своята ПВО мощ

Във вечерното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски благодари...

Даниел Митов зове „колегите“ за подкрепа за кабинет

Санкциите по Магнитски не са държавен въпрос

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg