https://www.gerb.bg/bg

Байдън се обърка и нарече Зеленски – Путин на срещата на НАТО

Снимка: EPA

Президентът на САЩ Джо Байдън в четвъртък погрешно нарече украинския президент Володимир Зеленски Владимир Путин, преди да се поправи на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, предави „Ройтерс“.

И сега искам да го предам на президента на Украйна, който има толкова смелост, колкото и решителност, дами и господа, президент Путин„, каза Байдън, имайки предвид Зеленски.

Докато се поправяше около две секунди по-късно, Байдън добави:

Президент Путин, вие ще победите президента Путин, президента Зеленски. Толкова съм фокусиран да победя Путин.

Участниците в срещата ахнаха, когато Байдън погрешно идентифицира Зеленски като Путин. Коментарите дойдоха на събитие в рамките на срещата на върха, по време на която Байдън стартира инициатива със съюзници, насочена към подкрепа на нуждите от сигурност на Украйна.

Зеленски отговори на коментарите на Байдън, като каза: „Аз съм по-добър (от Путин)„.

Байдън отговори: „Ти си адски много по-добър„, докато някои в залата се смееха, преди Зеленски да започне собственото си обръщение.

През последните дни Байдън беше подложен на интензивни критики и се сблъска със съмнения, включително от членове и донори на собствената му Демократическа партия, относно шансовете му за преизбиране след слабо и колебливо представяне в дебат в края на миналия месец срещу бившия президент републиканец Доналд Тръмп.

Досега Байдън обеща да продължи с кандидатурата си за преизбиране и отказа да се оттегли като кандидат за президент на своята партия, като същевременно твърди, че е в най-добра позиция да победи Тръмп на изборите през ноември.

Германският канцлер Олаф Шолц защити Байдън в четвъртък след грешката на президента. Шолц каза: „Случват се грешки на езика и ако винаги наблюдавате всички, ще намерите достатъчно от тях.

Британският премиер Кийр Стармър на собствена пресконференция многократно избягва да отговори на въпроса дали Байдън е достатъчно годен да се кандидатира за президент на САЩ. Вместо това той похвали ролята на Байдън в организирането и ръководенето на това, което каза, че е успешна среща на алианса на НАТО.

По-късно в четвъртък Байдън проведе самостоятелна пресконференция на срещата на върха на НАТО, за първи път сам пред пресата от ноември, на която беше попитан за гафа си. Той отговори, като каза, че срещата на върха на НАТО е била успешна под негово ръководство.

Виждали ли сте по-успешна конференция?“ Байдън каза пред репортери, попитан за потенциални опасения сред чуждестранни служители относно годността му за преизбиране.

На срещата на върха във Вашингтон членовете на НАТО разшириха подкрепата си за Украйна за борба с руската инвазия, която започна през февруари 2022 г. Съединените щати са най-важният партньор на Украйна във военната помощ по време на войната.

По-рано през деня, преди двустранна среща, Байдън каза на Зеленски: „Ще останем с вас, точка„.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Човекът, държал крокодила в „Ботунец“, не е собственикът на животното (ВИДЕО)

Човекът, държал крокодила в столичния квартал "Ботунец", не е...

Мъж се обеси в ареста в Хасково

Мъж се е самоубил в ареста в Хасково. Той...

Пожар ограничи движението на пътя Русе-София в района на Плевен

Пожар ограничава движението по път Русе-София в района на...

Депутатите не спряха преговорите с Украйна за реакторите за Белене

Депутатите отхвърлиха проект на решение за спиране на преговорите...

ВКС оправда Венци Чикагото по делото за закана с убийство на лекар и хулиганство

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно оправда Винцислав Ангелов (Венци...

Израел нареди нова евакуация в Северна Газа след ракетни атаки

Израелските сили в сряда издадоха нови заповеди за евакуация...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Обратното броене започна: Швеция затвори посолството си в Техеран

Швеция затвори посолството си в Бейрут и го премести...

TikTok спира да предлага награди на потребителите в страните от ЕС

Социалната мрежа за споделяне на видеоклипове TikTok е поела "правно...

Собствениците на сватбения салон в Кърджали не са обвинени

До два месеца ще бъдат изготвени експертизи

Още убити и ранени при антиправителствените протести в Бангладеш

Най-малко седем души са убити и десетки са ранени...

Песков: Прехвърлените в Киев F-16 ще бъдат свалени и унищожени

Прехвърлените в Украйна американски изтребители F-16 ще станат легитимна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg