https://www.gerb.bg/bg

Бащата на намушкания 16-годишен Кристиян Вълков обвинява братята Алгафари за намеса в разследването (ВИДЕО)

Продължава разследването по случая с намушкания 16-годишен Кристиян. До кървавия завършек се стига след саморазправа между две групи момчета. Бащата на потърпевшия Кристиян е на мнение, че разследването за нападението не се извършва според закона.

Бащата на момчето Иво Вълков твърди, че според него семейството на Ахмад Алгафари се меси в разследването на службите. Името на племенника на Нидал Алгафари беше замесено в случая още в първия ден, след като стана известен.

И е освободен на сутринта, на сутринта. Вечерта е бил там на Ахмад Алгафари чичо му, Нидал Алгафари, на сутринта е освободен. Интересно е защо е освободен, но по-интересно и шокиращо е това, че изобщо не е разпитван. Той не е разпитван, не са му взети никакви показания и не фигурира изобщо по разпитите. Вчера бях повикан в Районна прокуратура и се запознах със заместник-главния поркурор Борислав Георгиев. Той ме запозна с наблюдаващия прокурор. В разговора разбрах, че те не са разпитвани„, твърди бащата на Кристиян – Иво Вълков.

Чичото на Ахмад – Мажд Алгафари, подчерта, че той и семейството му по никакъв начин не се месят в работата на разследващите органи. Но потвърди, че групата на Кристиян са използвали расистки обиди по адрес на Ахмад и неговия познат.

Ахмад Алгафари и 16-годишен Кристиян Вълков, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Той би трябвало в момента, както той, така и ние, всички да мълчим. Нека органите на реда да си свършат работата като хората. А за твърдението му, че ние се месим, било то аз или брат ми Нидал, въобще който и да е, опасявам се, че информацията, от където я получава, източникът е абсолютно грешен. Дали е бил разпитван, или не, напълно съм убеден, че прокурор такова нещо няма да му каже. Това, дали някой прокурор си е позволил да каже дали племенникът ми е бил разпитван, или не, си е техен проблем. Аз дори не съм го питал моя племенник дали е бил разпитван, или не. Но това, че е бил освободен на другия ден сутринта, защото аз и брат ми Нидал сме се били намесили, ряпа да яде. Племенникът ми беше освободен, да не излъжа точно, късно вечерта„, посочи Мажд Алгафари.

Вчера предполагаемият нападател, 17-годишният палестински гражданин Баари Али, беше оставен в ареста за постоянно. А по думи на бащата на Кристиян синът му и неговите приятели са се опитали да защитят тяхна приятелка, която според тях е била ритана и наплюта от тримата нападатели. Кристиян е в стабилно състояние, но продължава да е настанен в реанимацията на „Пирогов“.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ДПС се сбира на Централен съвет, но в Сараите?

Структури на ДПС все повече настояват за свикване на...

В Гърция Радев настоя да заработи газовия терминал Александруполис

Газовият терминал край Александруполис трябва да заработи най-късно през...

Товарният влак на ПП „Величие“ продължава – неясно накъде

Товарният влак на ПП "Величие" продължава "напред", макар и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg