https://www.gerb.bg/bg

Български пощи стават стратегически обект за националната сигурност

Снимка: архив БГНЕС

Правителството определи „Български пощи“ ЕАД за стратегически обект от значение за националната сигурност. Това става с допълнение на Постановлението от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност.

Според решението това ще спомогне да бъдат предприети всички възможни мерки за бързо и ефективно предотвратяване и ограничаване на риска от нов срив с всички произтичащи от него неблагоприятни последици за „Български пощи“ ЕАД и предотвратяване на рисковете от последващи кибер атаки.

Припомняме, преди повече от месец „Български пощи“ станаха обект на хакерска атака, което извади от строя структурата, включително и доведе до хаос в изплащането на пенсиите. И до този момент работата на пощите не е напълно възстановена. Едва вчера бе обявено, че към пощите могат да се заплащат вече и местни данъци и такси.

По случая с хакерската атака бе обявено, че се води разследване както от институциите, така и от прокуратурата. Като основна причина за успеха на атаката се посочи престъпното занемаряване на състоянието на службата, неглижирането, като се появи информация, че пощите дори не са разполагали с антивирусен софтуер.

Междувременно след атаката ръководството на пощите бе сменено. В момента принципал на институцията е вицепремиерът Калина Константинова.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Борисов си свършил работата – победил на изборите и то потентно (ВИДЕО)

Костадин Костадинов бил новият Пеевски в парламента

Ивелин Михайлов: Вярвах на Николай Марков, но при него нещо се счупи

Имах доверие на полковник Николай Марков. При него обаче...

Гръцка медия: В Северна Македония говорят на български диалект

Езикът, който говорят в Република Северна Македония, е български...

Втори ден продължава протестът на аптеките

Втори ден продължава протестът на фармацевтите, съобщава "Нова телевизия". Те...

Байдън изправен пред нарастващ натиск да се оттегли от кампанията

Редица големи дарители от Демократическата партия публично предупредиха, че...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg