https://www.gerb.bg/bg

Бъдещето на Тръмп – от Белия дом в затвора?

Сексуални посегателства, измами, укриване на данъци – списъкът с обвинения срещу Доналд Тръмп е дълъг, напомня Дойче веле. И когато той напусне Белия дом, следователите ще могат активно да се заемат с тях.

„Тръмп вече не може да се върне в Ню Йорк“, казва мъж, загърнат в американския флаг, когото срещаме на „Таймс Скуеър“. Така мислят и мнозина други – те просто не искат Тръмп да им се мярка пред очите. „Категорично той не е добре дошъл тук“, потвърждават други случайни минувачи, единият от които казва: „В Ню Йорк всички го мразят и го смятат за лъжец“.

Сградата „Тръмп тауър“ на Пето авеню е отцепена от полицията в широк периметър. Никой не смята, че Тръмп ще се върне в нея, казва историкът Дейвид Насоу и добър познавач на Тръмп. Защото с  напускането на Белия дом Тръмп ще загуби и своя имунитет.

Според „Ню Йорк Таймс“, срещу Доналд Тръмп има заведени около 30 дела. И нищо чудно, че той така се е вкопчил във властта. „Той знае, че като най-обикновен гражданин няма да може да се защитава така, както като президент – срещу всичките сегашни и бъдещи обвинения.“ Сред тях са и такива за сексуални посегателства, измама, укриване на данъци и пране на пари.

Неплатени сметки в Ню Йорк

Много вероятно е следователите сега да се задействат, пише Дейвид Енрич от „Ню Йорк Тамйс“: „Тръмп и съюзниците му вече дадоха заявка, че той ще се кандидатира за Белия дом на изборите през 2024 година. А това го превръща в мишена на следователите, които в противен случай вероятно биха си затворили очите.“

Само окръжният прокурор на Ню Йорк Сайръс Ванс (човекът, който вкара Харви Уайнстийн в затвора) води следствието по две дела срещу Доналд Тръмп. Той е решен да докаже, че Тръмп и организацията му са мамели с размах банки и застрахователни компании. В този смисъл прокурорът вече си издейства пред Върховния съд правото да получи копия от данъчните декларации на Тръмп. „Когато Тръмп вече не е президент, задачата на обвинението ще стане още по-лесна“, посочва Енрич.

Съдебните процеси обаче далеч не са единственият проблем на Тръмп. Той е и силно задлъжнял. Чакат го и редица неплатени сметки, твърди банковият експерт: „През следващите 4 години той трябва да погаси кредити на стойност 300 милиона долара. За по-голямата част от тях Тръмп е гарантирал лично. И ако той не си плати, неговите кредитори, сред които и Дойче банк, могат да започнат да конфискуват негови имоти, уверява Енрич.

Според Дейвид Насоу, новите придобивки на Тръмп – сградите в Ню Йорк, носещи вече неговото име – създават погрешна представа. „На пазара на недвижимите имоти Тръмп е по-скоро дребна риба“, казва историкът. И политологът Дъг Музио споделя това мнение. Той добавя: „Никой не изгаря от желание да прави бизнес с него. И никой няма да му заеме пари.“.

Във Флорида ли ще се скрие?

Мнозина предполагат, че Доналд Тръмп ще се установи във Флорида, където е постоянният му адрес. Там той ще основе своя медия, твърди Дейвид Насоу: „Той вече няма доверие на „Фокс нюз“ и ще се опита да упражнява силен натиск над републиканците, за да си спечели тяхната лоялност. Той ще ги изнудва, че в противен случай ще ги хвърли на кучетата.“

Мнозина очакват точно такъв сценарий: да започнат дела срещу Тръмп, да му наложат глоби. Само малка част от хората обаче вярват, че сегашният обитател на Белия дом ще стигне до затвора. „За американския народ не би било добре, ако Тръмп влезе в затвора. Защото тогава той ще играе ролята на мъченика години наред“, посочва наблюдателят. „Това само би разединило нацията още повече. И би наляло вода в мелницата на Тръмп“, добавя Дейвид Насоу.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ДАЗД се самосезира заради родители, дишали райски газ пред бебето си

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира...

Путин: Прекратяване на огъня в Украйна е невъзможно без ясни и необратими договорености

Руският президент Владимир Путин заяви, че всяко прекратяване на...

Трима шведски граждани осъдени на смърт в Ирак

Трима шведски граждани са осъдени на смърт в Ирак...

В Гърция арестуваха седем души за палежи срещу израелски хотел и синагога в Атина

Антитерористичната полиция на Гърция арестува седем души във връзка...

Катастрофа на АМ „Марица“ взе две жертви

Двама души загинаха при катастрофа на АМ "Марица", съобщи...

Хасан Азис излезе в подкрепа на Ахмед Доган

Знаково лице на ДПС Хасан Азис също излезе в...

Съдът касира вота за общински съветници в Пазарджик

Административният съд в Пазарджик касира вота за общински съветници...

Осъдиха на 6 г. затвор шофьора, прегазил двама младежи на столичния бул. „Сливница“

Осъдиха на шест години затвор шофьора, прегазил двама младежи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Взрив на газова бутилка прати мъж в „Пирогов“

67-годишен мъж е с тежки наранявания след взрив на...

Иран не успя да си избере президент на първи тур

Масуд Пезешкиан печели над 10 милиона гласа

10% положителни за лаймска болест – но от изследвалите се

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести...

Украйна попари надеждите на Тъкър Карлсън за интервю със Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски не планира да бъде...

ИЗВЪНРЕДНО В News24sofia.eu! Убиха Паруш Парушев в София пред погледа на свидетели

Сигналът за престрелка в "Модерно предградие" пред заложна къща е получен в 14:59 часа

НСО въвежда мерки за сигурност по повод избора на нов патриарх в София

По повод Патриаршеския избирателен Църковен събор и интронизацията на...

Труп в центъра на София! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Труп в центъра на София ужаси столичани в ранни...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg