https://www.gerb.bg/bg

Арестантът в Ямбол не е починал в резултат на травми, получени приживе

Снимка: (архив) EPA/IVAN ANTYPENKO

Смъртта на арестанта в Ямбол, не е настъпила в резултат на травми, получени приживе. Това е заключението от извършената съдебно-медицинска експертиза, съобщават от прокуратурата.

Според вещото лице, осъществило експертизата, причина за настъпване на смъртта на 32-годишният мъж е остра дихателна недостатъчност вследствие механична асфикция, която се дължи на обесване. Той отбелязва, че при външния оглед и аутопсията на трупа не са установени видими травматични увреждания в областта на главата, мозъка и мозъчните обвивки. Не са установени и кръвонасядания, наранявания или подутини, което сочи, че смъртта се дължи на механична асфикция, а не на травми на пострадалия, причинени приживе.

По досъдебното производство е осъществен оглед на местопроизшествие, разпитани са шестима свидетели. Назначена е и химико-токсикологична експертиза на кръвта на пострадалото лице, която към настоящия момент не е изготвена.

По досъдебното производство са приобщени и записите от камерите в арестното помещение. Предстои те да бъдат обект на видео-техническа експертиза, която също ще бъде назначена по досъдебното производство.

ОДМВР-Ямбол образува дисциплинарно производство срещу служител от РУ-Ямбол във връзка със смъртта на арестанта.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ИТН връща неизпълнен третия мандат

Това ще се случи в понеделник, заяви лидерът на партията

Франция приканва поданиците си да напуснат Ливан и Иран

Причината е рискът от военна ескалация в Близкия изток

Още убити и ранени при антиправителствените протести в Бангладеш

Най-малко седем души са убити и десетки са ранени...

Съдът пусна от ареста шестимата иманяри, задържани Старозагорско

Съдът в Стара Загора освободи от ареста шестима иманяри,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Тошко Йорданов към народа: Вижте кого изпращате в парламента

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко...

Арестуваха руски депутат за поръчване на убийство

Сенатор от управляващата партия в Русия е арестуван по подозрение,...

Вижте как Илхан Кючюк позорно избяга от въпроси за хомосексуалните си връзки с мароканец, за гей аферата с Валентин Тончев (ВИДЕО)

Лаура Кьовеши ще нищи отклоняването на 3 млн. лв. от Европарламента от страна на нежния евродепутат

Складовете в Елин Пелин – предстоят експертизи (ВИДЕО)

Прокурори и следователи работят по всички версии за изгорелите...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg