https://www.gerb.bg/bg

АПИ откри редица нарушения при ремонта на АМ „Тракия“ и АМ „Марица“

Шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Апостол Минчев инспектира строително-монтажните работи на АМ „Тракия“ и АМ „Марица“.

На 3 юни при проверка на ремонтните дейности в участъка от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора са били установени редица нарушения – влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали; неизпълнение на техническите указания от страна на строителя; липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане; липса на компетентен технически надзор и липса на удачен проектантски и авторски контрол. Отговорни за това са фирмата строител, строителният надзор и проектантът.

Били са инспектирани и ремонтните дейности на участъка от АМ „Марица“, в района на Свиленград,. Там е било констатирано неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на преходите насип – мост, повреди по конструктивни елементи и откосите на мост, на който се извършват строителни работи. Проектантът на обекта пък се е държал неуважително.

От Пътната агенция, като възложител на строително-монтажните работи, ще поискат да бъде извършена независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова и спиране на авторските права.

Инспекциите на стратегически пътни обекти на шефа на АПИ продължават.

Припомняме, миналата седмица  служебното правителство уволни Терзийски и заместниците му проф. Олег Асенов и инж. Иван Досев. Като мотив бе посочено – авансови плащания по проекти за строителство на пътна инфраструктура, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26 май 2021 г.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Рила, Кочериново и Бобошево удължават частичното бедствено положение

Удължават частичното бедствено положение за общините Рила, Кочериново и...

Алена Соколчева показа корема си в деветия месец (СНИМКИ)

Известната журналистка от радио „Фокус“ Алена Соколчева се бе...

Украйна попари надеждите на Тъкър Карлсън за интервю със Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски не планира да бъде...

ПП-ДБ стоят пред параван за фокуси, докато зад него се овладява държавата

Днес ставаме свидетели на поредните фокуси, които ни се...

Трима шведски граждани осъдени на смърт в Ирак

Трима шведски граждани са осъдени на смърт в Ирак...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg