https://www.gerb.bg/bg

Алексей Навални е преместен на неизвестно място

Снимка архив: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е преместен от московски затвор на неизвестно място. Това съобщиха негови сподвижници, цитирани от „Ройтерс“.

Най-отявленият критик на Кремъл беше осъден на повече от две години затвор този месец за нарушаване на условията за условно освобождаване, докато се възстановява в Германия след атака с невропаралитичен агент.

Адвокатът му Олга Михайлова заяви, че защитата не знае къде е отведен Навални, но предполага, че той може да бъде откаран в наказателна колония.

Не казаха на никого къде го изпращат, обясни тя пред „Франс прес“.

Дясната ръка на Навални – Леонид Волков, съобщи, че семейството на опозиционния политик не е било информирано за местонахождението му и изрази загриженост от липсата на прозрачност.

В продължение на месеци Навални се лекуваше в Германия, след като бе извършен опит да бъде отровен с „Новичок“ по време на полет в Сибир. Русия отрече да има връзка със случая.

Миналата седмица Навални беше осъден и за клевета, след като нарече ветеран от Втората световна война „предател“ за участие в прокремълско видео. Опозиционерът беше осъден да плати глоба от 11 500 долара.

Привържениците на Навални твърдят, че наказателните дела срещу него са претекст за заглушаване на разобличаването на корупцията и унищожаване на политическите му амбиции.

В края на май Навални съобщи, че е обвинен по ново наказателно дело, по което може да бъде осъден на до 15 години в допълнение към съществуващата му присъда, ако бъде признат за виновен.

В публикации в социалните мрежи той посочи, че е обвинен в създаване на екстремистка организация и подбуждане на омраза към властите. Обвинението идва в допълнение към деветгодишната присъда, която получи през март за измама и неуважение към съда, докато вече излежаваше присъдата си от две и половина години.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Турция преговаря със САЩ за нови ядрени централи и модулни реактори

Турция води преговори със Съединените щати за изграждане на...

Задържаха норвежец по подозрение в шпионаж в полза на Китай

Задържаха норвежки гражданин по подозрение за шпионаж в полза...

Товарният влак на ПП „Величие“ продължава – неясно накъде

Товарният влак на ПП "Величие" продължава "напред", макар и...

Изграждат тренажорен комплекс за самолетите F-16 на летище Граф Игнатиево

Стартира изграждането на тренажорен комплекс за самолетите F-16 Block...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Енергийният министър освободи шефа на БЕХ

Министърът на енергетиката Владимир Малинов освободи досегашния изпълнителен директор...

Арест за генерала пучист в Боливия, военният преврат не успя

Опитът за военен преврат в Боливия завърши с арест...

Четирима са пострадали при катастрофа край Разград

Четирима душа са се озовали в болница след катастрофа...

ПП-ДБ-СС отново подканват Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

Групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" - "Спаси...

Обявяват частично бедствено положение в общините Рила, Кочериново и Бобошево

Областният управител на Кюстендил обявява частично бедствено положение в...

Задържаха пиян мъж за агресия към полицаи в Пловдив

33-годишен мъж е задържан за проявена агресия срещу служители...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg