https://www.gerb.bg/bg

Русия отлага с месец кампанията за военната повинност

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Есенната военна повинност в Русия ще започне на 1 ноември, а не на 1 октомври, както обикновено. „Сега службите за регистрация и записване в армията са силно претоварени поради частичната мобилизация„.

За да се избегне задълбочаването на това претоварване, беше взето това решение да се разделят потоците от мобилизирани и наборни военнослужещи„, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Владимир Путин подписа указа за редовната военна повинност на 30 септември. Според документа ще бъдат призовани 120 хил. души, което е със 7,5 хил. по-малко, отколкото през 2021 г.

Мобилизация, частична според официалните заявки, в Русия е обявена от 21 септември т.г. На мобилизация не подлежат наборните военнослужещи или хората, които не са отбили военната си служба. Въпреки това наборните военнослужещи, които са служили, могат незабавно да бъдат мобилизирани от резерва.

Непосредствено след като Русия започна инвазията си в Украйна, Владимир Путин заяви, че всички цели на „специалната военна операция“ ще бъдат постигнати от военнослужещи на договор, а наборни войници няма да бъдат изпращани в Украйна. Въпреки това, след като на 30 септември Кремъл обяви самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, както и областите Запорожие и Херсон за руска територия, руското командване не може да попречи на изпращането на наборни войници и там.

Подобни промени и решения логично взима и другата страна във войната. Украинският президент Володимир Зеленски отложи демобилизацията на военнослужещите и отмени есенната кампания по военна повинност. Указ за това е публикуван на уебсайта на украинския президент Володимир Зеленски.

Украйна няма да проведе есенната наборна служба, но демобилизацията на наборниците, които са изслужили сроковете си за наборна служба, се отлага. Съгласно указа уволнението ще бъде отложено за срок „не по-рано от обявяването на демобилизацията в съответствие с установената процедура“.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Зеленски: Засилваме своята ПВО мощ

Във вечерното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски благодари...

Столтенберг: Путин не иска преговори, а нови украински територии

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг отхвърли в петък призивите...

Ивелин Михайлов: Вярвах на Николай Марков, но при него нещо се счупи

Имах доверие на полковник Николай Марков. При него обаче...

Фармацевтичният съюз вижда опит за саботаж на преговорите между НЗОК и аптеките

Някой се опитва да саботира договарянето между аптеките и...

Двама в болница след сблъсък на тир и градски автобус в Бургас

Тир блъсна пълен с пътници автобус от градския транспорт...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Четирима са пострадали при катастрофа край Разград

Четирима душа са се озовали в болница след катастрофа...

Израел проучва отговор на „Хамас“ за Газа

Израел проучва отговора на "Хамас" на предложение за споразумение...

МОСВ: Притеснително ниски са нива на водата в някои язовири

В интерес на обществото и за опазване здравето на...

Обявиха безсрочно бедствено положение в с. Овча могила заради безводие

Безсрочно бедствено положение обявиха в свищовското село Овча могила...

Украйна отново атакува Крим

Не се разкриват допълнителни подробности

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

Служебният кабинет представи обзор на внесените законопроекти

Служебното правителство е внесло общо 14 законопроекта в Народното...

До 6 години затвор грозят хакера „Емил Кюлев“

В повечето случаи Кюлев е действал сам

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg