https://www.gerb.bg/bg

Надежда Нейнски: За доклада на ДАНС са знаели всички – спекулират

Снимка; архив БГНЕС

Несъстоятелно е да се твърди, че не са запознати с доклада на ДАНС, например президента или министъра на икономиката. В това бе категорична бившият външен министър и посланик на България в Турция Надежда Нейнски в студиото на Нова телевизия. Според Нейнски и те, и депутатите спекулират невъзможността да бъде разсекретена информация и със закритите заседания на парламента.

Тя подчерта, че шефът на ДАНС се назначава от президента, а в Съвета по сигурността към МС участват представители на различни институции, включително представител и на МИ, и на президента. Щом е имало Съвет по сигурността към МС, значи всички са запознати„, отсече Надежда Нейнски.

Несъстоятелна е и тезата, че е знаел само един човек и че решението е взето от един човек. Нотата или нотите не може да се случат без знанието на министъра, а министър Генчовска също е присъствала на заседанието. Това кой е подписал точно новата е спекулация между същината и процедурата. Също така няма никакво значение дали правителството е редовно или не, както и дали е в оставка. Приказки в тази посока разколебават доверието в една от най-важните институции в държавата, а именно Държавната агенция по национална сигурност, предупреди Надежда Нейнски.

Със сигурност в доклада на ДАНС се дава конкретна информация и не е сериозно да се смята, че службите са хвърлили един лист хартия – не трябва да се правят такива интерпретации, това подрива доверието в една от най-ключовите институции в страната.“

Надежда Нейнски припомни и че през 2001 г. след такъв доклад са обявени за персона „нон грата“ трима руски дипломати заради намеса във вътрешнополитическите работи на държавата ни – опит за създаване на националистическа партия за участие в изборите.

Няма такова нещо като задължение да се аргументира пред руското посолство и посланик изгонването на дипломати, а и на технически персонал, обясни още Надежда Нейнски. Правителството не е задължена да аргументира мерките, има случаи и в които дадена държава обявява „персона нон грата“ за дипломат, който дори не е пристигнал още в страната, а само е обявена номинацията му.

На въпрос какво ще направи Русия, Надежда Нейнски не смята, че ще обяви война, но може да изгони посланика ни.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Шест общински дружества си търсят опитни управленци

Общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев, Бойко Димитров...

Арестант почина в РПУ – Ямбол

Прокуратурата започна разследване по случая

Катастрофа на пътя Русе-Бяла прати четирима в болница

Движението в участъка се регулира от полицейски екипи

Столична община купува 18 нови трамвая

Те ще возят пътниците по линии №20 и №22

Съдът в Страсбург отмени присъда срещу България по дело за промяна на пола

За първи път по дело срещу България Европейският съв...

Заети адвокати отложиха делото „Дебора“

Заседанието е пренасочено за 30 юли

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пресякоха контрабанда на лекарства на МП „Капитан Андреево“

Откриха над 114 000 контрабандни лекарства на МП "Капитан...

Лейбъристите печелят убедително вота във Великобритания, според exit poll

Лейбъристите са готови да спечелят съкрушително проведените в четвъртък...

Милей громи социализма в реч в Бразилия

Хавиер Милей, който прави първото си посещение в Бразилия...

Позиция на News24sofia.eu

Във връзка с стрелбата в София при, която загина...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg