https://www.gerb.bg/bg

Надзирателите искат Йорданова публично да гарантира увеличението на заплатите им

Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) е получил покана за среща в Министерството на правосъдието (МП), съобщиха от синдикалната организация.

От ССЗБ обръщат внимание, че срещата ще се проведе на фона на продължаващата протестна кампания на служителите на сектор „Сигурност“ и в условията на политическа криза в страната.

Тя ще се състои от 14.00 часа на 24 юни 2022 г. – петък, в сградата на МП.

Заради липсата на официална позиция на изпълнителната и законодателна власт и реални стъпки на правителството и и парламента за изпълнение на ангажименти, поети от министъра на правосъдието Надежда Йорданова, синдикатът продължава да настоява за увеличение на заплатите на работещите в сектор „Сигурност“ и остава в готовност за „по-крайни форми на демонстрация на недоволство“.

От ССЗБ очакват на срещата Йорданова да присъства лично и да бъде обсъдено предложеното от Министерството на правосъдието увеличение на основните месечни възнаграждения на служителите в затворите в съответствие с исканията на организацията и в условия на протести, предвид персонално поетите ангажименти и депозираните становища по казуса, обвързани със срокове, които изцяло са изпълнени от страна на синдиката.

Синдикалната организация категорично настоява, във връзка с обещанието правосъдния министър за прозрачност в управлението, политическото ръководство на системата и лично Йорданова да представят публично гаранции за изпълнение на заявените социално-икономически искания и да изрази становище по целесъобразността на предложените от ССЗБ промени в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН“ и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО), както и отчет за свършеното по поставените от организацията разнородни проблеми на служителите в двете специализирани дирекции.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Колумбийските власти арестуваха престъпник, издирван от Венецуела и Чили

Колумбийската полиция арестува един от основателите на Tren de...

10% положителни за лаймска болест – но от изследвалите се

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести...

Рамадан Аталай се чувства изключен „по заслуги“

Изключеният от ПГ на ДПС дългогодишен депутат Рамадан Аталай...

Товарният влак на ПП „Величие“ продължава – неясно накъде

Товарният влак на ПП "Величие" продължава "напред", макар и...

Орбан: Не съм в положение да посреднича между Украйна и Русия

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че не е в...

Лейбъристите печелят убедително вота във Великобритания, според exit poll

Лейбъристите са готови да спечелят съкрушително проведените в четвъртък...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg