https://www.gerb.bg/bg

Манолова се закани със звучен шамар на социалното министерство

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Васил Димитров/

Мая Манолова готви звучен шамар за социалния министър от българския съд. Тя заведе поредица дела срещу несправедливото, по думите й, преизчисляване на пенсиите. Волята на парламента е пределно ясна и записана в кодекса за социално осигуряване, а именно пенсиите да бъдат преизчислени с повишаване на тежестта на всяка година осигурителен стаж, обяви пред Административния съд в София Манолова.

Социалното министерство и НОИ обаче решават да изключат от схемата за преизчисляване на пенсиите годините 2017,2018 , 2019, защото повишаването на пенсиите тогава не е правено по т.нар. швейцарско правило. Това, според Манолова е брутално погазване на закона. Така МТСП спестявало по едни 30 милиона лева, според нея, от българските пенсионери. Пенсионер бива ощетен с по 20,30,50 лева. В същото време инфлацията е двуцифрено число. Ние ще водим тези дела до край, закани се Мая Манолова. Над 100 души са се обърнали за помощ към Манолова. И четирите партии с коалицията по време на кампанията обещавали истинско преизчисляване на пенсиите, като възрастните получат справедливост.

Соня Тачева е една от ощетените пенсионерки, които водят дело. Нейната пенсия е 413 лева и е ощетена с 27 лева. Съпругът й също като общо семейният бюджет е намалял с 55-60 лева. С тези пари са покривали лекарствата на мъжа й. За нас беше изненадващо, сподели тя. За Тачева е унизително човек да получава толкова ниска пенсия при цял живот работа. Да се молим за такива малки суми е недобре, подчерта тя. Надявам се поне да има справедливост, заяви още Соня Тачева.

Мая Манолова бе причакана пред съда от протестиращи пътищари. Тя ги покани на среща в офиса на партията й. За нея е безобразно хората да стоят без заплати точно преди Великден и то за свършена работа. Манолова призова Кирил Петков да не създава шеста криза в държавата. Тя е недоволна от разправиите по тема, която засяга живота на пътуващите и призова да се намери решение.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Шест общински дружества си търсят опитни управленци

Общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев, Бойко Димитров...

Арестант почина в РПУ – Ямбол

Прокуратурата започна разследване по случая

Катастрофа на пътя Русе-Бяла прати четирима в болница

Движението в участъка се регулира от полицейски екипи

Столична община купува 18 нови трамвая

Те ще возят пътниците по линии №20 и №22

Съдът в Страсбург отмени присъда срещу България по дело за промяна на пола

За първи път по дело срещу България Европейският съв...

Заети адвокати отложиха делото „Дебора“

Заседанието е пренасочено за 30 юли

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ердоган иска затопляне на отношенията със Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган в неделя повтори желанието си...

Рецидивист задигна диамантен пръстен от магазин в столичен мол

Рецидивист задигна на пръстен с диамант на стойност над...

Криминалистът Иван Савов с нови разкрития за убийството на Паруш Парушев (ВИДЕО)

В конкретната ситуация става въпрос за скандал, възникнал заради...

Хванаха бус с мигранти на АМ „Тракия“ край Чирпан

В превозното средство имало 30 мигранти

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg