https://www.gerb.bg/bg

Украйна: Върнахме си контрола в Луганск и Мариупол

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Украинските военни си върнаха контрола над Луганския град Щастие, а така също и над Мариуопол, съобщиха от Генщаба на Украйна, цитирани от украинската агенция УНИАН. Те са спрели противниковите сили в Черниговска област.

Продължават тежките боеве в Харсковска област и в района на провеждане на операцията на Обединените сили, където противникът търпи загуби, уверяват от Украйнска страна.

Силата на нашите войски се връща под пълен контрол градовете Мариупол и Щастие. Унищожени са най-малко шест самолета, два вертолета и десетки единици бронетехника на врага. В Херсонска област също се дава отпор на агресора„, се казва в изявление на Въоръжените сили на Украйна.

В Одеска област от военен удар по военна част загинаха 18 души – 8 мъже и 10 жени, съобщиха от пресслужбата на Одеската държавна администрация.

Към 11 часа местно време изпод развалините са извлечени шестима, които са в Подолската болница, но един от тях тях (който е в 18-те) е починал в болницата.

По информация на съветника на вътрешния министър на Украйна Антон Геращенко към 8:36 тази сутрин в град Подолск, Одеска област е имало бомбардировка. Отначало се съобщава за 6 загинали, 7 ранени и 19 души в неизвестност.

В украинската столица Киев ситуация е неспокойна, чуват се взривове.

На 24 февруари 2022 г. към 13 часа се появи информация, че е спряно излизането от Киев, излизането е открито, но тя бе опровергана.

Властите монтират защитни съоръжения на контролно-пропускателните пунктове на излизане от Киев, съобщи в Telegram кмета на Киев Виталий Кличко. На излизане от Киев на контролно-пропускателните пунктове се поставят защитни съоръжения и помоли хората да се отнасят с разбиране. Общественият транспорт действа.

В Луганска област е обявена евакуация на гражданите.

Информацията е на председателя на гражданско-военната администрация на Луганска област Сергей Гайдай на неговата страница в социалната мрежа Фейсбук.

Днес, 24 февруари 2022 г. е обявена обща евакуация на жителите на Луганска облост в 05:50 часа местно време. Призоваваме жителите на Луганска област незабавно да напуснат пределите на областта. Собствениците на автомобили да използват възможността и да се движат към град Днепр. За хората, които не могат да се евакуират самостоятелно е организирана евакуация от железопътните станции Лисичанск, Рубежное, Сватово„, се казва в съобщението. Сборното място е железопътната гара.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

БСП и ИТН „засекретиха“ позицията, с която България отива на Срещата на върха на НАТО

Депутатите изслушват служебния минисър-председател Димитър Главчев и служебния министър...

Гръцка медия: В Северна Македония говорят на български диалект

Езикът, който говорят в Република Северна Македония, е български...

Апелативен прокурор оттегли протеста на Димитър Франтишек Нико Тупарев да е на свобода (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=TTKP5pHXGc0&t=53s Прокурор от Софийска апелативна прокуратура оттегли протеста на Софийска...

Новият български патриарх отслужва първа света литургия

Новоизбраният български патриарх Даниил ще отслужи първа света литургия...

През 2023 година средната цена за наем на декар земеделска земя е 62 лв.

През 2023 година средната цена за наем/аренда на един...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg