https://www.gerb.bg/bg

Митничари задържаха контрабандна валута за над 400 000 лв. по Коледа

Митничарите задържаха контрабандна валута с левова равностойност 404 144 лв. при три случая по време на Коледните празници.

На 28 декември на МП „Калотина“ митническите инспектори спрели за проверка напускащ страната лек автомобил. В багажника, под кората, покриваща резервната гума, бил открит плик с недекларирани 48 250 евро. По случая е образувано досъдебно производство за незаконно пренасяне на парични средства през границата на страната от България в Сърбия, която е външна граница на Европейския съюз.

Най-голямата недекларирана сума е открита на Коледа. На 25 декември на ГКПП „Дунав мост“ при Видин бил спрян за проверка влизащ в страната товарен автомобил. Водачът пътувал от Великобритания за Турция и заявил, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка обаче в дюшека на леглото в кабината били открити банкноти британски лири в купюри с номинали от 20, 10 и 5. Водачът посочил, че сумата е 70 000 британски лири. След преброяване в негово присъствие е установено, че действителният размер на валутата е 102 000 британски лири. За тях не бил представен банков или друг разплащателен документ, като водачът посочил, че това са средства на неговата фамилия. Съставен му е акт за административно нарушение на Валутния закон. С разписка е задържана сумата от 3000 лв. за обезпечаване на евентуални глоби.

При третия случай задържаната недекларирана сума от над 37 000 евро е била намерена при съвместна проверка на митнически и гранични служители у пътник, напускащ страната през Летище София в началото на празничните дни.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Явор Божанков: Борисов става и си ляга с нас

"Възраждане" разговарят с въображаеми фактори

Обединеното кралство търси балансирана позиция за Израел и Газа

Великобритания иска балансирана позиция относно войната в Близкия изток...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Още един депутат от ДПС се отрече от вчерашния си вот

Още един депутат от ДПС се обяви против вота...

Силни бури и наводнения взеха 7 жертви в Швейцария и Франция (СНИМКИ)

Четирима души загинаха, а други двама са в неизвестност...

Проповедникът, ръководил смъртоносното религиозно събитие в Индия, отрича вината си

Проповедникът, който ръководи пренаселено религиозно събиране в Индия, на...

„Бултюрк“: Доган вече го няма. Периодът му приключи!

"Доган вече го няма. Периодът му приключи!". Това заяви пред...

Товарният влак на ПП „Величие“ продължава – неясно накъде

Товарният влак на ПП "Величие" продължава "напред", макар и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg