https://www.gerb.bg/bg

Червено ниво за тероризъм до вторник в Сърбия

Снимка: EPA/DIMITRIJE GOLL / SERBIAN

Сръбският президент Александър Вучич заяви в неделя, че червеното ниво на опасност от тероризъм ще остане в сила в страната до вторник, съобщава N1.

Мисля, че ще разрешим всичко до вторник и че дотогава всичко ще бъде наред„, каза Вучич за ТВ Първа.

Той даде още подробности за вчерашната атака срещу израелското посолство и неговата охрана, като посочи, че нападателят е бил изключително добре обучен, а атаката е била напълно неочаквана.

Вучич счита, че нападението е било планирано, но нападателят не е очаквал жандармеристът да отвърне.

Поздравления за жандармеризма за самообладанието и смелостта. Той действаше според правилата на службата и уби злодея„, каза Вучич и добави, че смелият служител на МВР ще бъде награден.

Припомняме, че жандармерист бе прострелян във врата с арбалет пред посолството на Израел в сръбската столица Белград.

В условията на самоотбрана служителят на реда е отвърнал на стрелбата и е надделял над нападателя, който по-късно е починал от раните си.

Жандармеристът е опериран по спешност и е в стабилно състояние.

Сръбският вътрешен министър Ивица Дачич определи нападението като терористична атака. Той информира, че в страната е обявено червено ниво за опасност от тероризъм. Засилено е полицейското присъствие по улиците и други обществени места.

Впоследствие масово атаката бе призната за тероризъм и беше осъдена от премиера Милош Вучевич, президента Александър Вучич и редица институции в страната и в Израел.

Вучич заяви, че няколко лица се издирват.

Едно лице не ни е на разположение, но знаем, че е на територията на Сърбия. Той се ръководеше от същите принципи като Салахудин. Те бяха проследени и след седем-осем дни щяха да бъдат арестувани, толкова време отне прокурорът да събере всички доказателства, но е очевидно, че те са започнали по-рано (организирания терористичен акт – б. р.)„, обасни той.

По думите на сръбския президент всеки има право да избира религията си, но извършителите на това нападение са влезли в екстремистки среди. Вучич каза още, че основният терорист е дошъл в страната да посети майка си, но след това следите му са изгубени от местните служби.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Според Кремъл разумните държави подкрепят мирния план на Путин

Изявленията на Киев и западните страни, които отхвърлиха мирния...

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване на заложници

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване...

ДАЗД се самосезира заради родители, дишали райски газ пред бебето си

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ДПС-Пловдив свали доверие от депутата Рамадан Аталай

Причината - слаби резултати на изборите в областта

Двама ранени и един изчезнал след експлозия в завод за оръжия в Арканзас

Експлозия в завод за оръжия в Арканзас рани най-малко...

Мъж ограби игрална зала в Перник

Крадецът задигнал 5000 лева

Съдът касира вота за общински съветници в Пазарджик

Административният съд в Пазарджик касира вота за общински съветници...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg