https://www.gerb.bg/bg

Цената на човешкия живот: Демонстрации в София показаха как да действаме при инцидент на пътя (СНИМКИ/ВИДЕО)

Как се обезопасява мястото на пътнотранспортно произшествие, как се оказва помощ на пострадали и как се гаси пожар от запалил се автомобил – това бяха част от демонстрациите, направени в рамките на днешния фестивал в София, посветен на 29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата.

Присъстващите на събитието имаха възможността да видят демонстрация на спасяване на пострадал вследствие на транспортно произшествие, с участието на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, Столичната дирекция към Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Пътна полиция, Дирекцията „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община.

Снимка: БТА

Показано бе и как се гаси пожар на запален автомобил с участието на Съюза на българските автомобилисти. Открит урок по оказване на първа помощ при пътнотранспортно произшествие изнесоха медицински специалисти, с участието на Българския Червен кръст.

Жълтите павета на площад „Княз Ал. Батенберг“ се превърнаха в площадка, на която децата играха с професионални аниматори, редяха пъзели, рисуваха, участваха в арт работилници и в образователни игри за безопасно поведение на пътя. За младежите имаше подготвени специални симулатори, на които да могат да шофират в безопасна среда, или да видят как въздейства алкохолът и колко е затруднена координацията след употребата му.

Снимка: БТА

Посетителите видяха отблизо специализираните автомобили и техника, сред които пожарен и авариен автомобил, напълно оборудван полицейски патрул, оборудване за търсене и спасяване и много други. Изложба на ретро автомобили показва еволюцията на системите за безопасност, а мотористите разказват за какво трябва да се внимава в разгара на сезона.

На място всички имат възможността да получат консултация за правилното и безопасно возене на деца в кола, как да избегнат грешките на пътя и за какво да внимават.

Снимка: БТА
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Белият дом: Джо Байдън ще е домакин на пресконференцията на НАТО

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи във вторник,...

Взрив на газова бутилка прати мъж в „Пирогов“

67-годишен мъж е с тежки наранявания след взрив на...

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В News24sofia.eu! Собственикът на клуб „illusion“ Пламен Кронев е арестуван в Пловдив, ето какво откриха спецченгетата (ПЪРВИ СНИМКИ/ВИДЕО)

При акцията на МВР в Пламен Димитров Кронев, са открити над 200 000 хиляди лева в брой, а в Веселин Димитров Илиев, са намерени 50 000 лв.

Местни структури на ДПС поискаха обяснение от Доган за „чистките“ в партията

Ахмед Доган след като гласува на президентски и парламентарни...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

МВР не знае как Брендо е влязъл в страната

Последното регистрирано преминаване на границата от страна на Евелин...

„Лошо“: Русия скептична за избраните за постовете на върха в ЕС

Перспективите за връзките между ЕС и Русия са лоши,...

ГДБОП и ДАНС пресякоха търговия с химически вещества (СНИМКИ)

ГДБОП и ДАНС пресякоха престъпната схема за търговия с...

Арестуваха двама, крали от локомотивно депо в Димитровград

За месец те задигнали над 1 тон чугунени накладки

Симеон Дянков очаква кабинет на Росен Желязков с първия мандат

Моята прогноза е, че Росен Желязков ще бъде кандидат...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg