https://www.gerb.bg/bg

„Ню Йорк таймс“ поиска оттеглянето на Джо Байдън от президентската надпревара

Снимка: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Дебатът между президента на САЩ Джо Байдън, демократ, и бившия държавен глава републиканец Доналд Тръмп, които се борят за президентската номинация, показа, че Демократическата партия трябва да потърси заместник на Байдън, смята редакционната колегия на „Ню Йорк таймс“.

Най-очевидният път за демократите (…) е да кажат честно на американската общественост и да признаят, че г-н Байдън не може да продължи кандидатурата си и да започнат процес на избор на някой по-способен да заеме мястото му, за да победи г-н Тръмп през ноември„, се казва в публикацията.

В нея се отбелязва, че по време на дебата „президентът изглеждаше като сянката на един велик държавник„. Ето защо „най-голямата обществена услуга, която Байдън може да направи сега, е да обяви, че няма да продължи да се кандидатира за преизбиране„.

В оценката на статията, че „върху Демократическата партия лежи отговорността да постави интересите на нацията пред амбициите на един човек„, вестникът оценява, че партията „разполага с лидери, които са по-добре подготвени да представят ясна, убедителна и енергична алтернатива на второто президентство на Тръмп„.

Вестникът пише, че Тръмп се е „утвърдил като сериозна заплаха за демокрацията, нестабилна и самовлюбена личност, която не заслужава обществено доверие“ и представлява явна заплаха за американската демокрация.

Тя отбелязва, че Тръмп системно се е опитвал да подкопае честността на изборите. Поддръжниците му публично са изложили план за действие до 2025 г., който ще му даде възможност да изпълни най-крайните си обещания и заплахи.

Ако се върне на поста, той обеща да се превърне в различен вид президент, неограничаван от границите на властта, заложени в американската политическа система„, се казва в статията.

Авторите подчертават:

Предвид тази опасност и способностите на Байдън (…) Съединените щати се нуждаят от по-силен опонент на предполагаемия републикански кандидат. Номинирането на нов кандидат от Демократическата партия на толкова късен етап от кампанията е трудно решение, но то отразява обхвата и сериозността на предизвикателството на Тръмп.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Белият дом: Джо Байдън ще е домакин на пресконференцията на НАТО

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи във вторник,...

Взрив на газова бутилка прати мъж в „Пирогов“

67-годишен мъж е с тежки наранявания след взрив на...

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В News24sofia.eu! Собственикът на клуб „illusion“ Пламен Кронев е арестуван в Пловдив, ето какво откриха спецченгетата (ПЪРВИ СНИМКИ/ВИДЕО)

При акцията на МВР в Пламен Димитров Кронев, са открити над 200 000 хиляди лева в брой, а в Веселин Димитров Илиев, са намерени 50 000 лв.

Местни структури на ДПС поискаха обяснение от Доган за „чистките“ в партията

Ахмед Доган след като гласува на президентски и парламентарни...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Франция гласува за парламент

Франция в събота и неделя провежда предсрочни парламентарни избори,...

Десетки хиляди участваха на гей парада в Париж (СНИМКИ)

Десетки хиляди участваха в гей парада във френската столица...

Пет ракети паднаха край кораб в Червено море

Пет ракети са паднали близо до кораб в Червено...

Изграждат тренажорен комплекс за самолетите F-16 на летище Граф Игнатиево

Стартира изграждането на тренажорен комплекс за самолетите F-16 Block...

„Да, България“ готови да надграждат и разширяват ПП-ДБ

На свое заседание днес Националният съвет на "Да, България"...

Димитър Главчев настоява Европейският съвет да натисне РСМ за изискванията за ЕС

България ще настоява текст относно Република Северна Македония (РСМ)...

Ердоган оставя вратата за възстановяване на отношенията със Сирия отворена

Турският президент Реджеп Ердоган не изключва възможността за среща...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg