https://www.gerb.bg/bg

Виетнамците очакват с нетърпение своя „идол“ и „приятел“ Путин

Снимка: EPA/ANATOLY MALTSEV

Магазинът за руски сувенири на Нгуен Тхи Хонг Ван във виетнамската столица може да е малко странен, но нейните стоки се продават много добре, пише „Ройтерс“.

Това е отражение на ентусиазма на жителите на Ханой от всички възрасти към президента Владимир Путин, който ще посети града тази седмица.

Виетнамците много обичат руските продукти„, уверява Нгуен, заобиколена от матрьошки и шапки с надпис CCCP.

Путин ще посети управлявания от комунистите Виетнам в сряда и четвъртък – малко повече от месец, след като положи клетва за петия си президентски мандат.

Бях много щастлив, когато научих, че г-н Путин идва във Виетнам, защото той е много талантлив, наистина световен лидер„, изтъква Тран Суан Куонг, 57-годишен жител на Ханой, говорейки пред статуята на Ленин в центъра на виетнамската столица.

Нгуен Дуй Кан, 34-годишен фотограф, пък посочва „Г-н Путин е много талантлив и силен президент и той наистина е моят идол. Наистина се възхищавам на г-н Путин“.

Русия и Виетнам споделят от десетилетия една и съща комунистическа идеология и поддържат много близки отношения, като Москва е най-големият доставчик на оръжия за Ханой. Освен това руските компании добиват петрол и газ във виетнамските находища в Южнокитайско море, за които претендира и Китай.

Десетки хиляди виетнамски кадри заминаха да учат в бившия Съветски съюз по време на Студената война, включително високопоставени бизнес лидери, както и настоящият ръководител на Комунистическата партия Нгуен Фу Тронг, марксистко-ленински идеолог.

Виетнамската столица е осеяна със сгради в съветски стил, като музея на бащата основател на съвременен Виетнам Хо Ши Мин и внушителния дворец на виетнамско-съветската дружба, построен в края на 70-те години на мястото на бомбардирана френска изложбена зала.

Руският дух е нещо прекрасно. Той може да бъде нежен и има много привързаност и любов към мира„, отбелязва 83-годишният Тран Суан Виет.

Винаги ще изпитвам уважение и състрадание към Путин. Всъщност има много неща, свързани с него, които често прилагам в ежедневието си„, добавя той.

Тези чувства са споделени и от младите хора.

Доста харесвам руския президент Путин. Надявам се, че това посещение ще увеличи солидарността, сътрудничеството и приятелството между Русия и Виетнам„, заявява Фам Хоанг Хай Данг, 20-годишен студент.

22-годишният Нгуен Хуу Хуи Кой – също студент, пък отбелязва, че Путин е „много твърд“, но също така „много приятелски настроен към всички“.

Много харесвам г-н Путин„, обобщава той.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Окончателно: С 1,77% поскъпва средно токът в страната от 1 юли

Комисията за енергийно и водно регулиране () утвърди със...

Европа попада в капана на нова зависимост от Русия

Вълната от евтини руски торове може да доведе до...

Поскъпват повечето хранителните стоки на едро

Поскъпват по-голямата част от основните хранителни стоки, зеленчуци и...

На втори тур се решава кой ще е новият патриарх (СНИМКА)

Врачанският митрополит Григорий и видинският митрополит Даниил отиват на...

Симеон Дянков очаква кабинет на Росен Желязков с първия мандат

Моята прогноза е, че Росен Желязков ще бъде кандидат...

Юлиян Попов: Въглищните централи загиват

Ще има промяна в името на Зелената сделка

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Австралия обвини в тероризъм 19-годишен, опитал да убие политик

Той е влязъл в офиса на политка, няма пострадали

Радомир минава на воден режим

Общинският съвет в Радомир взе решение града да мине...

Борисов не знае защо Радев е отказал топлината на камината в Белия дом (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=USK5bSRrqRo Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов не...

БСП и „Левицата“ с първа стъпка към обединение

Ръководствата на БСП и "Левицата" проведоха среща днес в...

Главчев от Брюксел: РСМ следва да изпълнява поетите ангажименти

Република Северна Македония следва да изпълнява поетите ангажименти, за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg