https://www.gerb.bg/bg

Бойко Борисов: Правителство ще има с премиер от ГЕРБ, но не аз (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС

Преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева изпраща Бойко Борисов за разговори с всички политически партии, които влизат в 50-то Народно събрание. Той няма да се кандидатира за премиер, както увери самият той на първия брифинг на ГЕРБ след изборите на 9 юни.

Това е първата изява изобщо на представител на ГЕРБ след неделния ден. В понеделник екипът почва разговорите с партиите.

Припомняме, че трите представителки на ГЕРБ, които ще започнат разговорите бяха и преговорният екип за провалилата се ротация. Липсва единствено Мария Габриел.

Форматът на правителството ще е по-скоро експертен, но с доминация на ГЕРБ по министерството. Премиерското място обаче ще е на ГЕРБ, тъй като „това ни се полага„. Иначе, по думите на самия Борисов, „и едната, и другата ръка им даваме„.

Лидерска среща – след първите преговори след седмица

Снимка: БГНЕС

Експертите и компромисите са в първия мандат, отсече Бойко Борисов.

С другите мандати – втория или третия – няма да се получи. Готови сме на преговори, готови сме на компромиси, за да се получи, увери Борисов, но си запази още отсега освен премиерския пост и Външно министерство, и Министерство на отбраната.

Времето е за държавничество, не е за самохвалство и за егоцентрици, не е и за противоборство между институциите, заяви Бойко Борисов. Обърна се към лидерите да се спре с ултиматумите и дезертирането. Борисов първоначално не спомена името на Христо Иванов, но явно имаше предвид точно него. По-късно директно заяви, че съжалява, че Иванов се е оттеглил, но той си е такъв, като види малко зор… обича по-спокойно„.

Лидерът на ГЕРБ иска разбирателство между институциите по важните за страната теми, включително в това разбирателство включи и президентството.

Времето сега е за мъдри мъже и жени, подчерта Борисов, тъй като „светът е във война и е пред голяма война„. Готови сме на преговори и компромиси, а моите и двете ръце са протеганти към останалите„.

След преговорите, които трябва да се проведат в рамките на 7 дни, тогава лидерите щели да разговарят, стана ясно от представата на Борисов за следващите дни. Вече имало яснота кого ще предложат за председател на НС. Борисов не пожела да разкрие и вариантите за премиер.

Борисов има премиер, но не разкри името му

Снимка: БГНЕС

Отново той заяви, че правителство само с ДПС няма да прави, а пък с Делян Пеевски не бил се виждал и разговарял от началото на кампанията. Всеки си отишъл по районите и си водели битките. На въпрос за позицията, която беше разпространена вчера от председателя на ДПС, Борисов заяви, че не иска да я коментира – Делян Пеевски имал право да я прави, имал право да каже тези неща, като се има предвид, че са втора политическа сила в парламента. А като такава сила имали правото да претендират за места във властта.

Позицията на ГЕРБ ще е „така, както сме работили с ДПС по политики, така и ще предложим да работим и с останалите партии, ако се поставят ултиматуми и условия за реванш, ще отидем на избори„.

А пък по думите на Борисов, „вече с ПП-ДБ, за съжаление казвам, не можем да направим правителство„. Въпреки че отново разкритикува кампанията на ПП-ДБ, от която е обиден, Борисов е готов и с ПП да разговаря, като припомни, че заради един министър нямало тяхно правителство (на ПП-ДБ).

Снимка: БГНЕС

На въпрос обаче за разговорите с „Възраждане“, Борисов ги изключи от управленската формула, заявявайки, че с тях може да се говори за парламентарната дейност и участието в комисии.

За „Има такъв народ“ ще видят какво ще реши техния лидер, но Борисов припомни, че ИТН са гласували евроатлантически по важните въпроси.

Лидерът на ГЕРБ не е изненадан от резултата на „Величие“, защото виждал огромни вълни в политиката и огромни падения. Предупреди няколко пъти и че ако се стигне до нови избори, до реванш, избирателите щели още по-тежко да накажат политиците.

Не трябва да втръсваме повече на хората, каза Борисов като аргументация на тезата, че повече тази година избори не трябва да има. Сравнението, с което се опита да го обясни, е предстоящото първенство по футбол, където се гледали първите мачове, а следващите губели интерес.

Надеждата на Борисов е за едно малко, но стабилно евроатлантическо мнозинство.

Снимка: БГНЕС

Пръв на брифинга на победителите думата взе Томислав Дончев. За нас тази победа е важна, тъй като тя се е случила след години опити за унищожаване на партията, изтъкна той и отсече:

Първият е първи, в това състезание си има ред. Макар и да подчерта, че няма да показва карта на България, каквато е традицията на ГЕРБ още от времето на Цветан Цветанов, Томислав Дончев очерта изборната география, която откроява, че партията си връщала градове и избиратели. А и доказвала, че „и без кметове ГЕРБ можели да побеждават на избори„.

Борисов изложи и идеята си да се забранят социологическите проучвания в месеца преди изборите и по време на предизборната кампания, тъй като това внася допълнително разделение, насочва избиратели, включително и както се е получило на последните избори, успокоени техни избиратели отишли на плаж при хубавото време на 9 юни.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Jobee.bg мамят свои клиенти в интернет!

Сайта за обяви Jobee.bg мамят свои клиенти в интернет....

Мъж попадна в ареста за принуда и закана за убийство в Старозагорско

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за...

САЩ питат Китай в ООН как гледа на сближаването между Русия и КНДР

Съединените щати ще се изправят срещу Русия в Съвета...

„Възраждане“ негодуват, че прокуратурата не открива престъпление в записа на ПП-ДБ (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=Z_8BSrUE2Ws&ab_channel=BulgarianNewsAgency Парламентарната група на "Възраждане" се оплака, че прокуратурата не...

Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС на 1 юли

Това съобщиха от президентската институция

НСО въвежда мерки за сигурност по повод избора на нов патриарх в София

По повод Патриаршеския избирателен Църковен събор и интронизацията на...

Виолета Коритарова очаква недостиг на пари за общинските проекти

Инвестиционната фаза за общински проекти е в напредна етап....

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украйна плени руски танк, модифициран срещу дронове (ВИДЕО)

Украинците са пленили странно изглеждащо руско бойно превозно средство, наречено от...

Армения предлага на Азербайджан да разследват за нарушения на примирието

Кабинетът на премиера на Армения Никол Пашинян в събота...

С 20% не достигат общопрактикуващите лекари във Великотърновско

Над 30 общопрактикуващи лекари не достигат в област Велико...

УЖАС НА РЕЛСИТЕ: Влак помете ченге! (СНИМКИ)

Кошмарният инцидент се разиграл на прелез. Разследват се причините за сблъсъка

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg