https://www.gerb.bg/bg

Виктор Орбан: Западът е опасно близо до точка без връщане назад в конфликта в Украйна

Унгарският премиер Виктор Орбан

Западните страни са опасно близо до точката, от която няма връщане назад, в конфликта в Украйна. За това предупреди унгарският премиер Виктор Орбан пред радио „Кошут“, съобщава ТАСС.

По негови думи Западът е на прага на пряк военен сблъсък с Русия.

Относно продължаващата ескалация на украинския конфликт той заяви:

Що се отнася до всеки последен шанс за връщане назад, ние сме много близо до точката, от която вече няма да е възможно да се върнем назад„.

Според Орбан острият тон на лидерите на Европейския съюз и страните от НАТО само разпалва пламъците. Той имаше предвид по-специално заплахите на френския президент да даде военни самолети на Украйна. В същото време унгарският премиер посочи, че Русия също прави изключително остри изявления срещу САЩ и техните съюзници.

Орбан се бои, че опасността от нова световна война нараства.

Това е случай, когато конфликтът, който започна в Украйна като регионален, не беше изолиран от самото начало. Поддръжниците на войната го превърнаха в европейски конфликт и сега той излиза извън европейския континент и се разпространява в други части на света – така регионалните войни се превръщат в световни„, изтъкна той.

Орбан повтори, че Унгария няма да бъде въвлечена в украинския конфликт и няма да участва в потенциална мисия на НАТО на територията на съседната страна.

НАТО е отбранителен съюз, така че никой не може да ни принуди да участваме във военни действия извън територията на НАТО, нито трябва да плащаме за това„, категоричен бе той и допълни, че Алиансът изисква от страните членки да отделят 45 милиарда долара годишно за военна помощ на Украйна, срещу което Унгария е против.

Премиерът все пак отбеляза, че „надеждата умира последна„. Според него все още има време да не се допусне украинският конфликт да ескалира в световна война. Той е на мнение, че такъв шанс ще дадат започналите на 6 юни четиридневни избори за Европейски парламент, както и изборите през ноември в САЩ, на които бившият президент републиканец Доналд Тръмп може да се завърне в Белия дом. Орбан очаква, че това може да доведе до трансатлантическа коалиция за мирпрез есента за постигане на споразумение в Украйна.

Трябва да изчакаме няколко месеца до президентските избори в САЩ„, настоя унгарският премиер.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Трима шведски граждани осъдени на смърт в Ирак

Трима шведски граждани са осъдени на смърт в Ирак...

Апелативен прокурор оттегли протеста на Димитър Франтишек Нико Тупарев да е на свобода (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=TTKP5pHXGc0&t=53s Прокурор от Софийска апелативна прокуратура оттегли протеста на Софийска...

Ивелин Михайлов вещае разпадане на ПГ на „Величие“

Основателят на партия "Величие" Ивелин Михайлов предупреди за възможно...

В Австралия откриха останките на дете след предполагаемо нападение на крокодил

Австралийската полиция съобщи, че в северната част на стрната са...

Лейбъристите печелят убедително вота във Великобритания, според exit poll

Лейбъристите са готови да спечелят съкрушително проведените в четвъртък...

Борисов си свършил работата – победил на изборите и то потентно (ВИДЕО)

Костадин Костадинов бил новият Пеевски в парламента

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg