https://www.gerb.bg/bg

Папата осъди жертвите в Газа и Украйна като „безумие на войната“

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Папа Франциск в сряда отправи нов призив за мир в Газа и Украйна, изразявайки съжаление за убийството на хуманитарни работници при израелски въздушен удар и отдавайки почит на украински войник, загинал във войната срещу Русия, предава „Ройтерс“.

Седем души, работещи за благотворителната организация Световната Централна Кухня (WCK), бяха убити в понеделник в Газа при инцидент, който израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече непреднамерен и „трагичен“.

Изразявам дълбоко съжаление за убитите доброволци, докато са били ангажирани с разпределянето на хуманитарна помощ в Газа. Моля се за тях и техните семейства„, каза Франциск по време на седмичната си аудиенция.

87-годишният понтифекс беше в лошо здраве през последните седмици, ограничаваше публичните си изказвания или отменяше някои ангажименти по време на Великденската седмица, но в сряда той взе пълно участие в аудиенцията на открито.

Той поднови призивите за „незабавно“ прекратяване на огъня в Газа, освобождаване на всички израелски заложници, отвлечени от палестински бойци Хамас, предоставяне на пълен достъп за хуманитарна помощ и предупреди срещу всяко „безотговорно“ регионално разширяване на конфликта.

Обръщайки се към Украйна, Франциск каза на събралите се на площада „Свети Петър“, че държи в ръцете си копие от Новия завет и набор от броеници, принадлежащи на убит 23-годишен украински войник.

Бих искал всички ние, в този момент, да запазим малко тишина, мислейки за този млад човек и много други като него, които са загинали в тази глупост на войната. Войната винаги унищожава, нека мислим за тях и се молим„, той казах.

Франциск каза, че войникът, който той идентифицира само като Александър, е загинал в Авдеевка, източен украински град, превзет от руснаците през февруари.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Шест общински дружества си търсят опитни управленци

Общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев, Бойко Димитров...

Арестант почина в РПУ – Ямбол

Прокуратурата започна разследване по случая

Катастрофа на пътя Русе-Бяла прати четирима в болница

Движението в участъка се регулира от полицейски екипи

Столична община купува 18 нови трамвая

Те ще возят пътниците по линии №20 и №22

Съдът в Страсбург отмени присъда срещу България по дело за промяна на пола

За първи път по дело срещу България Европейският съв...

Заети адвокати отложиха делото „Дебора“

Заседанието е пренасочено за 30 юли

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Денков вижда предимства, но и проблеми в идеята на ДСБ за третия мандат

Днес "Продължаваме Промяната" провеждат Национален съвет на партията. Николай...

Летни бури засегнаха Западните Балкани

Фронтът се насочва към България

Русия: Политиката на НАТО спрямо Украйна е обречена на провал

Политиката, която страните от НАТО провеждат спрямо Украйна, е...

Арестуваха двама, крали от локомотивно депо в Димитровград

За месец те задигнали над 1 тон чугунени накладки

Расте бройката на загиналите и ранените при ПТП мотористи

Расте бройката на загиналите и ранените при ПТП мотористи,...

Индия и Китай са обсъдили граничния спор в Хималаите

Министърът на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg