https://www.gerb.bg/bg

Шефът на пресцентъра на прокуратурата използван в грозна атака срещу институцията

Снимка: (архив) Борис Иванов, Информационна агенция „Нюз 24“ / www.news24sofia.eu

Със страх и тъга установих, че името ми в последните два дни присъства в негативна конотация в поредица от интервюта на един конкретен български съдия.

Това написа ръководителят на пресцентъра на прокуратурата във Facebook Веселин Иванов, шеф в дирекция „Публична комуникация“ в прокуратурата, във връзка с твърденията съдия Владислава Цариградска, че чрез обща позната с него била предупредена да кротува и че той отправил директно подобни предупреждения и към проф. Асена Сербезова.

Страх, защото от кого, ако не от съдия, гражданите трябва да очакват справедливост“ заявява Иванов. По думите му би трябвало съдията най-добре да съзнава тежестта на всяка една използвана дума, защото именно чрез силата на думите всеки един съдия правораздава. Той допълва, че български съдия издава присъда в телевизионен ефир на уважавани медии, като при това си служи с неверни внушения.

Тъга, защото моята личност се използва в опит за изкуствено генериране на напрежение и грозна атака срещу институцията Прокуратура на Република България„, пише Веселин Иванов. Той посочва, че това се случва в момент на предприети реални действия за прочистване и реформа на системата за първи път от над 10 години. Иванов заявява, че в рамките на процеса по реформиране на институцията заради недопустими практики в края на мандата на предходния главен прокурор още в средата на 2023 г. от дирекция „Публична комуникация“ са освободени шестима служители. За всичко това Веселин Иванов дал и съответните показания пред компетентен орган.

В същото време заявявам, че по никакъв начин, нито „преди часове“, нито в предходен период, аз или дирекция „Публична комуникация“, сме били ангажирани по какъвто и да е начин с публикации, отнасящи се до въпросния български съдия, тиражиращ публично името ми с непроверени твърдения и в разрез с Кодекса за етично поведение на българските съдии„, изтъква той, като допълва, че е лесно да се провери, че статии по адрес на съдия Цариградска има в определени сайтове далеч преди той да заеме настоящата си позиция в администрацията на прокуратурата.

Иванов подчертава, че звучи несериозно и дори отвъд рамките на разумното, че като съдебен служител си е позволил да отправя под каквато и да е форма заплаха към Владислава Цариградска и изобщо към магистрат или друг български гражданин. „За успокоение на въпросния съдия, който публично заявява амбиции за кариерно израстване, ще уточня, че и срещу моята личност в последните месеци забелязвам публикации, при това в същите сайтове, които госпожата определя като „жълти“ и „кафяви“, но не съм си позволил с това да ангажирам когото и да е, дори семейството си“, пише той. Веселин Иванов добавя, че тъжната реалност е такава. А предвид професионалната си ангажираност бил наясно, че обект на подобни негативни публикации са още десетки български прокурори, следователи и не малко съдии, но не бил забелязал те да правят от това кампании, в това число – предизборни.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъж простреля в гръб жена при скандал на паркинг

Пострадалата е без опасност за живота

ГДБОП задържа интернет педофил в Пазарджик

Задържан е интернет педофил в Пазарджик, жертва на който...

Украинското посолство в България призова да не се използва войната за политически цели у нас

Посолството на Украйна в Република България призовава всички официални...

НАТО не може да измисли име за новата си роля в Украйна

Очаква се лидерите на Северноатлантическия алианс да одобрят инициативата координиране...

Иран избира президент на балотаж

Иран ще проведе балотаж на президентските избори на 5...

БСП и ИТН „засекретиха“ позицията, с която България отива на Срещата на върха на НАТО

Депутатите изслушват служебния минисър-председател Димитър Главчев и служебния министър...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg