https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ отново очакват червена сватба в СОС

Снимка: БГНЕС

Отново се готви сделка между „Продължаваме промяната/Демократична България/Спаси София“ и другите политически сили в СОС, в това число и БСП, за сформиране на мнозинство, което да избере председател на колективния орган на 11 януари.

В това бяха категорични общинските съветници от ГЕРБ/СДС, които дадоха извънреден брифинг минути след пресконференцията на столичния кмет Васил Терзиев.

Да говорим за слона в стаята. Кметът Терзиев съобщи, че се водят някакви разговори за мнозинство в СОС. Огромният проблем на София е неможенето на политическия й лидер – кметът Терзиев, на неговите съветници, да сформират мнозинство. СОС не работи и не заради ГЕРБ/СДС, а заради невъзможността на тези които спечелиха изборите и отказват да намерят политическа подкрепа. Видяхме червената сватба, която се готви, рязането с флекс на паметника (на Съветската армия) очевидно я отложи, но от казаното днес от Терзиев очевидно се водят разговори задкулисно и непрозрачно„, съзря комплот между ПП/ДБ/СС и БСП Георгиев.

Антон Хекимян пък призова за пореден път най-голямата политическа сила в СОС да определи ясно какво мнозинство иска и с кого – ляво или дясно. По думите му кризата дори не е политическа, а управленска поради невъзможността на Васил Терзиев да поеме лидерската си функция и да намери мнозинство.

Именно излъчването на ясно управленско мнозинство е най-важното, за да започне общинският съвет да функционира, а не да се управлява чрез плаващи мнозинства, което е много опасно, посочи още Хекимян.

И предупреди – задава се криза с транспорта в София поради нежеланието на общината да повиши заплатите на служителите в градския транспорт.

Терзиев да се събере в себе си, да вземе решение, да покаже, че е лидерът и да намери мнозинство за всеки един от проблемите, които той декларира, че иска да реши. Това е отговорното действие, всичко останало е бягане от отговорност„, призова общинският съветник от ГЕРБ.

Относно боклука на София – напълно не отговаряли на истината твърденията на кмета на София Васил Терзиев и новият началник на общинския завод за преработване на отпадъци край село Яна, че предприятието се намира в катастрофално състояние, като вината е в бившето ръководство, както и на предишното управление на ГЕРБ.

От партията на Борисов са категорични – не се задава криза с боклука на София, за каквото предупреждава новият градоначалник.

По думите на Георги Георгиев това било активно мероприятие.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Висока активност в първия тур на изборите във Франция

59,4% от регистрираните избиратели са гласували към 17 часа...

Франция гласува за парламент

Франция в събота и неделя провежда предсрочни парламентарни избори,...

Ивелин Михайлов: Вярвах на Николай Марков, но при него нещо се счупи

Имах доверие на полковник Николай Марков. При него обаче...

Антиправителствените протести в Кения продължават

Антиправителствените протести в Кения продължават. Полицията използва сълзотворен газ,...

Израел и „Хамас“ пред примирие, но с условия

Израел и "Хамас" изглежда са на ръба на рамково...

Обявяват частично бедствено положение в общините Рила, Кочериново и Бобошево

Областният управител на Кюстендил обявява частично бедствено положение в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg