https://www.gerb.bg/bg

И Румен Радев заговори за „посолството“ и пита за службите

Румен Радев, снимка: „168 часа“

Да смениш ръководството на службите със „наши хора“, както стана ясно от записа не е реформа.“ Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по време на посещение в Гърция.

Който има амбицията да реформира службите, първо трябва да познава законите, структурата, задачите, функциите на службите, както и начина им на взаимодействие с чуждестранните партньори. Ако не познаваш тези неща, по-добре не се заемай с реформа, поясни държавният глава.

Радев настоя идеите за реформа в службите да бъдат сложени на масата. Той подчерта, че сегашното ръководство на ДАНС е удостоено с наградата „Джордж Тенет“ от САЩ. По думите му тези, които искат да обезглавят службите, искат да премахнат това ръководство.

И по този начин те обезсмислят оценката, дадена от нашите партньори. Да се разберат, когато говорят за посолството – срещу посолството ли тръгват, допълни той.

Президентът коментира и протегната ръка на премиера Денков за диалог между институциите. Той изрази надежда правителството да постъпи максимално мъдро и да управлява в интерес на България и нейните граждани.

Радев засегна и темата за потопа по Южното Черноморие. Той посочи, че очаква да се извърши задълбочен анализ как действат местните власти и държавата. Той направи паралел с наводненията в Карловско, където още в първите часове след бедствието на помощ на пострадалите се притече армията и тежка техника.

Държавният глава изтъкна, че системата за ранно предупреждение не е започнала да работи от 1 септември, въпреки че е била разработена и тествана в МВР.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Белият дом: Джо Байдън ще е домакин на пресконференцията на НАТО

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи във вторник,...

Взрив на газова бутилка прати мъж в „Пирогов“

67-годишен мъж е с тежки наранявания след взрив на...

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В News24sofia.eu! Собственикът на клуб „illusion“ Пламен Кронев е арестуван в Пловдив, ето какво откриха спецченгетата (ПЪРВИ СНИМКИ/ВИДЕО)

При акцията на МВР в Пламен Димитров Кронев, са открити над 200 000 хиляди лева в брой, а в Веселин Димитров Илиев, са намерени 50 000 лв.

Местни структури на ДПС поискаха обяснение от Доган за „чистките“ в партията

Ахмед Доган след като гласува на президентски и парламентарни...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно събиране в Индия

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно...

БСП и „Левицата“ с първа стъпка към обединение

Ръководствата на БСП и "Левицата" проведоха среща днес в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg